Luzak Posted October 29, 2019 Share Posted October 29, 2019 (edited) Witam, Przedstawiam moją pierwszą relację w tym dziale. Model postaram się zrobić jak najlepiej ale nie nastawiam się na efekt wow jak u mistrzów tego działu, ponieważ na co dzień kleję modele kartonowe, a ten Nissan to jedno z niewielu odstępstw i pierwsze cywilne. Skyline niezależnie od wersji to mój dream car. Do pomalowania modelu użyję sztandarowego koloru Mica Blue od Tamiya Edited October 30, 2019 by Luzak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Hej, popraw temat - skala 1:24, literówka w nazwie - Tamiya. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luzak Posted October 30, 2019 Author Share Posted October 30, 2019 Hej, poprawione. Literówki wcześniej nie zauważyłem a skalę wpisałem z rozpędu jako, że na codzień kleje właśnie w 1:25. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luzak Posted November 12, 2019 Author Share Posted November 12, 2019 Cześć, W dniu dzisiejszym podłubałem przy GTR. Skończyłem składać podwozie modelu i zabrałem się za wyprowadzanie kasty. Wszystko robię pierwszy raz, więc zdaję sobie sprawę, że efekt może nie urywać tyłka. Nad budą będę musiał jeszcze sporo popracować, ponieważ dopiero po podkładzie wyszły pewne szwy, których wcześniej nie widziałem. Wydech będę jeszcze prawdopodobnie poprawiał. /czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak go ładnie w miarę realnie pomalowac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luzak Posted November 26, 2019 Author Share Posted November 26, 2019 Kolejny mały postęp przy R33. Poprawiłem wydech głównie przez zaszpachlowanie szpary na łączeniu rur przy kolektorach, oraz przygotowałem kastę pod malowanie i psiknąłem kolorem bazowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Kolorek piękny;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luzak Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 Cześć, Dawno nic nie pokazywałem a to dlatego, ze na model mam maksymalnie 3h dziennie i to tez nie zawsze więc budowa idzie powoli. Przez cały ten czas pracowałem nad lakierem i budą modelu. Podsumowując, lakier nie jest idealny, ale jak na pierwsze malowanie auta i praktycznie zerowe umiejetnosci malowania aerografem w ogóle uważam, ze nie ma tragedii. Następny samochód jaki planuje skleić na pewno bedzie lepszy. GTR jak na razie poskładany na bluetack Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luzak Posted January 22, 2020 Author Share Posted January 22, 2020 Model gotowy zapraszam do galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts