Luzak Napisano 29 Października 2019 Share Napisano 29 Października 2019 (edytowane) Witam, Przedstawiam moją pierwszą relację w tym dziale. Model postaram się zrobić jak najlepiej ale nie nastawiam się na efekt wow jak u mistrzów tego działu, ponieważ na co dzień kleję modele kartonowe, a ten Nissan to jedno z niewielu odstępstw i pierwsze cywilne. Skyline niezależnie od wersji to mój dream car. Do pomalowania modelu użyję sztandarowego koloru Mica Blue od Tamiya Edytowane 30 Października 2019 przez Luzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 30 Października 2019 Share Napisano 30 Października 2019 Hej, popraw temat - skala 1:24, literówka w nazwie - Tamiya. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 30 Października 2019 Autor Share Napisano 30 Października 2019 Hej, poprawione. Literówki wcześniej nie zauważyłem a skalę wpisałem z rozpędu jako, że na codzień kleje właśnie w 1:25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 12 Listopada 2019 Autor Share Napisano 12 Listopada 2019 Cześć, W dniu dzisiejszym podłubałem przy GTR. Skończyłem składać podwozie modelu i zabrałem się za wyprowadzanie kasty. Wszystko robię pierwszy raz, więc zdaję sobie sprawę, że efekt może nie urywać tyłka. Nad budą będę musiał jeszcze sporo popracować, ponieważ dopiero po podkładzie wyszły pewne szwy, których wcześniej nie widziałem. Wydech będę jeszcze prawdopodobnie poprawiał. /czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak go ładnie w miarę realnie pomalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 26 Listopada 2019 Autor Share Napisano 26 Listopada 2019 Kolejny mały postęp przy R33. Poprawiłem wydech głównie przez zaszpachlowanie szpary na łączeniu rur przy kolektorach, oraz przygotowałem kastę pod malowanie i psiknąłem kolorem bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 28 Listopada 2019 Share Napisano 28 Listopada 2019 Kolorek piękny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 Cześć, Dawno nic nie pokazywałem a to dlatego, ze na model mam maksymalnie 3h dziennie i to tez nie zawsze więc budowa idzie powoli. Przez cały ten czas pracowałem nad lakierem i budą modelu. Podsumowując, lakier nie jest idealny, ale jak na pierwsze malowanie auta i praktycznie zerowe umiejetnosci malowania aerografem w ogóle uważam, ze nie ma tragedii. Następny samochód jaki planuje skleić na pewno bedzie lepszy. GTR jak na razie poskładany na bluetack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2020 Model gotowy zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi