Gościu Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Napisano 3 Kwietnia 2008 Nie dał mi spokoju,a ja jemu(też Wam sen z powiek odbierają!?). Czyli ( O Boże !) wracamy do gry. Cytuj
subgrafik Napisano 3 Kwietnia 2008 Napisano 3 Kwietnia 2008 nie... no teraz to przesadziles z tym rozjasnieniem podziwiam za wybor, nie wiem czy bym sie zdecydowal, ale co ja gadam najpierw to musial bym zrobic tak jak przed kapiela sobie Ty poradziles. Cytuj
Gościu Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Napisano 4 Kwietnia 2008 nie... no teraz to przesadziles z tym rozjasnieniem Ach,te pigmenty,są świetne,prawda? Małe ubytki po krecie itp,więc był jeszcze zdatny. Być może nie będzie już tak świeży,jak nowy,jednak będzie ! Model startuje na nowo,od takiego wyglądu: pzdr Rafał Cytuj
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam. Kolejny,już końcowy etap prac Większość z tzw. "gratów" jest już na tanku, zostały już tylko lampy. W sumie, to fajnie wygląda bez błotników(jakby miał kiecke zadartą), jakie będą i ile...to już na samym końcu. Gąsienice na tanku, do wyschnięcia,po czym je zdejmuję i maluję. Jako że kalki oryginalne poszły pływać z kretem , dałem nowe(na wieży), nieco inne(sporo) ale też z 5,5 leichte div(wieża do lakierni). Acha,bo zapomniałbym...moja waloryzacja, będzie chyba wygladała w sposób..sam sie robiący, a mianowicie....wyszła mi gaśnica!(gdzie i jak,nie mam pojęcia) Przemyślę sprawę , czy robić z niego choinkę, ale tę decyzję podejmę już po ukończeniu samego modelu, który teraz wygląda tak: Do modelarzy, którym idzie kiepsko z modelem(jak i mnie szło źle), nie poddawać się...wcześniej, czy później ...wygramy ;) pzdr. Rafał Cytuj
Mierzu Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Wygląda ta jedyneczka jakby walczyła w Afryce conajmniej z 10 lat , ale trzeba przyznać, że ciekawie się prezentuje. Cytuj
MrBat Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 No i teraz jest znacznie lepiej! Z czysto artystycznego punktu widzenia bardzo mi się podoba. Tylko... Czy lewa gąsienica nie jest założona na odwrót? Cytuj
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Napisano 5 Kwietnia 2008 Wygląda ta jedyneczka jakby walczyła w Afryce conajmniej z 10 lat , ale trzeba przyznać, że ciekawie się prezentuje. Zdjęcia pochodzą z zeszytu Militaria i Fakty wyd. AJAKS 1951.....-zapomnieli się chłopaki....obustronnie do tego Wczoraj odwrotnie swastyka, dzis gąsienice haha! Mr.Bat,dzieki Cytuj
subgrafik Napisano 5 Kwietnia 2008 Napisano 5 Kwietnia 2008 Bardzo fajnie Ci to wyszlo powiedz tylko czy gaski /mozna zdjac do malowania bo prawde mowiac jestem zolty w tym temacie i tak jak friule sa bezproblemowe do montazu tak nie bardzo wiem jak ugryzc te magic tracki.... ;) PS. masz wiecej fotek panzer II z afryki /lykam kazda ilosc:) Cytuj
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Napisano 5 Kwietnia 2008 Dziękuję. Bardzo fajnie Ci to wyszlo powiedz tylko czy gaski /mozna zdjac do malowania bo prawde mowiac jestem zolty w tym temacie i tak jak friule sa bezproblemowe do montazu tak nie bardzo wiem jak ugryzc te magic tracki.... ;) PS. masz wiecej fotek panzer II z afryki /lykam kazda ilosc:) O tankach poszło PW Gąski: 1. na wysokości koła napędowego oraz oraz tylnego minimalnie podłapuję je klejem, tak, bym mógł je wysunąć(rozczepić na 2 paski,już doschnięte na kołach, ew trzeba się liczyć że 1 czy 2 ogniwa będą do wymiany - jeśli są) Nie przyklejam gąsienic do kół,to oczywiste. 2. Jeśli model na to pozwala,doklejam koła do gąsienic i później ściągam z całym zawieszeniem, maluję, doklejam...itd. Cytuj
Gościu Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam. Model ukończyłem w dniu dzisiejszym. Dokleiłem tylko tylnie błotniki, światła,polakierowałem wieżę i zapiaszczyłem całość. Przyznam, że nastręczył mimo wszystko trochę problemów. Mam nadzieję, że pstryk w nochal, przyjęty od modelu nauczy mnie czegoś, a śledzący relację unikną tych samych błedów, co ja popełniłem. Dziękuję za rady i wskazówki, na pewno się przydadzą przy kolejnym modelu. Tu zdjęcia czarno białe(zaszalałem artystycznie ) jako że to już finisz, a zdjęcia kolorowe pójdą do galerii. jeszcze raz, wielkie dzięki i pozdrawiam RJ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi