Gościu Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Nie dał mi spokoju,a ja jemu(też Wam sen z powiek odbierają!?). Czyli ( O Boże !) wracamy do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 nie... no teraz to przesadziles z tym rozjasnieniem podziwiam za wybor, nie wiem czy bym sie zdecydowal, ale co ja gadam najpierw to musial bym zrobic tak jak przed kapiela sobie Ty poradziles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 nie... no teraz to przesadziles z tym rozjasnieniem Ach,te pigmenty,są świetne,prawda? Małe ubytki po krecie itp,więc był jeszcze zdatny. Być może nie będzie już tak świeży,jak nowy,jednak będzie ! Model startuje na nowo,od takiego wyglądu: pzdr Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam. Kolejny,już końcowy etap prac Większość z tzw. "gratów" jest już na tanku, zostały już tylko lampy. W sumie, to fajnie wygląda bez błotników(jakby miał kiecke zadartą), jakie będą i ile...to już na samym końcu. Gąsienice na tanku, do wyschnięcia,po czym je zdejmuję i maluję. Jako że kalki oryginalne poszły pływać z kretem , dałem nowe(na wieży), nieco inne(sporo) ale też z 5,5 leichte div(wieża do lakierni). Acha,bo zapomniałbym...moja waloryzacja, będzie chyba wygladała w sposób..sam sie robiący, a mianowicie....wyszła mi gaśnica!(gdzie i jak,nie mam pojęcia) Przemyślę sprawę , czy robić z niego choinkę, ale tę decyzję podejmę już po ukończeniu samego modelu, który teraz wygląda tak: Do modelarzy, którym idzie kiepsko z modelem(jak i mnie szło źle), nie poddawać się...wcześniej, czy później ...wygramy ;) pzdr. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Wygląda ta jedyneczka jakby walczyła w Afryce conajmniej z 10 lat , ale trzeba przyznać, że ciekawie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 No i teraz jest znacznie lepiej! Z czysto artystycznego punktu widzenia bardzo mi się podoba. Tylko... Czy lewa gąsienica nie jest założona na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Wygląda ta jedyneczka jakby walczyła w Afryce conajmniej z 10 lat , ale trzeba przyznać, że ciekawie się prezentuje. Zdjęcia pochodzą z zeszytu Militaria i Fakty wyd. AJAKS 1951.....-zapomnieli się chłopaki....obustronnie do tego Wczoraj odwrotnie swastyka, dzis gąsienice haha! Mr.Bat,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Bardzo fajnie Ci to wyszlo powiedz tylko czy gaski /mozna zdjac do malowania bo prawde mowiac jestem zolty w tym temacie i tak jak friule sa bezproblemowe do montazu tak nie bardzo wiem jak ugryzc te magic tracki.... ;) PS. masz wiecej fotek panzer II z afryki /lykam kazda ilosc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Dziękuję. Bardzo fajnie Ci to wyszlo powiedz tylko czy gaski /mozna zdjac do malowania bo prawde mowiac jestem zolty w tym temacie i tak jak friule sa bezproblemowe do montazu tak nie bardzo wiem jak ugryzc te magic tracki.... ;) PS. masz wiecej fotek panzer II z afryki /lykam kazda ilosc:) O tankach poszło PW Gąski: 1. na wysokości koła napędowego oraz oraz tylnego minimalnie podłapuję je klejem, tak, bym mógł je wysunąć(rozczepić na 2 paski,już doschnięte na kołach, ew trzeba się liczyć że 1 czy 2 ogniwa będą do wymiany - jeśli są) Nie przyklejam gąsienic do kół,to oczywiste. 2. Jeśli model na to pozwala,doklejam koła do gąsienic i później ściągam z całym zawieszeniem, maluję, doklejam...itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam. Model ukończyłem w dniu dzisiejszym. Dokleiłem tylko tylnie błotniki, światła,polakierowałem wieżę i zapiaszczyłem całość. Przyznam, że nastręczył mimo wszystko trochę problemów. Mam nadzieję, że pstryk w nochal, przyjęty od modelu nauczy mnie czegoś, a śledzący relację unikną tych samych błedów, co ja popełniłem. Dziękuję za rady i wskazówki, na pewno się przydadzą przy kolejnym modelu. Tu zdjęcia czarno białe(zaszalałem artystycznie ) jako że to już finisz, a zdjęcia kolorowe pójdą do galerii. jeszcze raz, wielkie dzięki i pozdrawiam RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi