slon88 Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 Witam. Mam pytanko odnośnie koloru mundurów niemieckich żołnierzy z 1942 roku. Który kolor według was będzie odpowiedniejszy tamiya xf-65 czy pactra A76 ? Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 To tak w temacie doboru kolorów niemieckich mundurów sukiennych, ale z tych dwóch kolorów wybrałbym Tamiyę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon88 Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2020 PiterATS dziękuje za odpowiedź. Wiem, że ten temat to rzeka i mnogość odcieni mundurów jest ogromna. Akurat mam te dwie farby na stanie. Chyba , że polecasz jakiegoś innego producenta, który ma bardziej odpowiedni kolor dla mundurów. Jeszcze jedna kwestia malować bluzę i spodnie na jeden kolor czy spodnie bardziej w odcień szarości? Przeglądając forum widziałem wariant z jednolitym malowaniem jak również bluza bardziej w zieleń natomiast spodnie w szarościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 9 Stycznia 2020 Share Napisano 9 Stycznia 2020 Szary kolor spodni to jedynie na kampanię wrześniową. Od 1940 wszedł nowy model spodni już w takim samym kolorze Feldgrau co bluza. Tak więc maluj i spodnie i bluzę w tych samych odcieniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon88 Napisano 9 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2020 Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Stycznia 2020 Share Napisano 10 Stycznia 2020 Jeśli kolory bazowe nakładasz pędzlem to bardzo polecam Vallejo 085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon88 Napisano 10 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2020 Mundur pomaluje aerografem, dopiero buty, skórę i resztę detali pędzelkiem zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 To ta Tamiya XF-85 będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi