balu Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Jak je obrabiasz? To zanim czak opowie, to ja się wypowiem, może nauczymy się czegoś, porównany, bo sprawa ciężka. Przede wszystkim unikam szlifowania. Odcinam delikatnie łączenie form, a jak robią się nierówności to je wygładzam bokiem wykałaczki(coś jakby szlifowanie). Gdy plastik się rozwarstwia, lub gdy robią się małe odrosty to przejeżdżam Extra Thin Cementem i jest ok Cytuj
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Napisano 8 Kwietnia 2008 Rowniez staram sie obciac "szfy" zyletka np. Czasami troche papierem sciernym 500. Ale to zalezy jaki plastik (guma) Generalnie czasem to wole zostawic szfy np. twarz niz sie z nimi bawic a efekt i tak wychodzi mizerny. Balu: Co to za klej? Zwykly do modeli plastikowych? O tej technice nie slyszalem. Mozesz cos napisac? Pozdrawiam. Cytuj
balu Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 Balu: Co to za klej? Zwykly do modeli plastikowych? O tej technice nie slyszalem. Mozesz cos napisac? Pozdrawiam. Tu masz opis: Tamiya Klej jest rzadszy od zwykłych i nie zostawia śladów Z tą wykałaczką, kiedyś gdzieś czytałem, ale nie pamiętam gdzie To z klejem sobie kombinowałem, bo nieraz zostają takie "włosy" to wtedy posmaruje klejem i jest OK, tak przy kamionce robiłem i działało ładnie, przynajmniej na italerii Cytuj
Złośliwiec Napisano 8 Kwietnia 2008 Napisano 8 Kwietnia 2008 balu, czak45 ogromne dzięki, mam tych figurek aż 6 pudełek (taki nie umówiony prezent imieninowy od znajomych i rodziny), ale jak dotąd leżały i się kurzyły dzięki Wam już wiem jak się do nich dobrać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi