Barcel Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 To był chyba mój trzeci czołg ogółem w wyniku "A mogę obejrzeć?" odpadło kółko i złamał się LKM nie bijcie za mocno:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirol Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Liczą się chęci i zapał ale musisz trochę jeszcze popracowac nad warsztatem. Nie śpiesz się, zwróc uwagę na starannośc malowania, mogą by źle dobrane kolory ale zacieki farby już drażnią. Nie zrażaj się, przy czwartym będzie lepiej. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Dla jasności - malowałem duuużym pędzlem w wdzięcznej nazwie tank brush a slady na kantach to raczej moje eksperymenty z drybrushem a malowałem jednym kolorem pancerz bez żadnych washy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Model wydaje się być zrobiony na szybko. Farba jest położona brzydko, widać zacieki, przebarwienia, koła są pomalowane niedokładnie, widać maźnięcia kolorem kamuflażu na gąsienicach. Kalki się świecą i niektóre są krzywe (np. na lufie). Ogólnie model sprawia bardzo złe wrażenie. Co ja bym Ci radził: odpuść sobie na razie wszelkie techniki upiększające i skup się na estetycznym sklejeniu i pomalowaniu modelu. Kup ze dwa okrągłe pędzle (większy i mniejszy). Staraj się dokładnie mieszać i rozcieńczać farbę. Kładź kilka cienkich warstw farby (z odpowiednimi przerwami na schnięcie pomiędzy nimi), aż uzyskasz równą i ładną powierzchnię farby. Małym pędzlem postaraj się dokładnie pomalować szczegóły. Kalki kładź na lakier błyszczący, żeby się nie srebrzyły i zwracaj dużą uwagę, aby były równo. Na koniec wszystko na mat. Jak już to opanujesz to będziesz miał solidne podstawy do dalszej nauki innych technik modelarskich. Oby do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Problem w tym że nie maluje rozcieńczanymi farbami tylko farbkami firmy Citadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Cytadelki chyba są rozcieńczalne? Swoją drogą one do modeli średnio się nadają, lepiej używać ich do figurek. No i ta cena :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 zostało mi ich od cholery po szaleństwie WH40K poza tym w sprzedaży są też czołgi wcale nie małe a malowane bardzo ładnie właśnie farbkami citadelki a rozcieńczalne są ale nie maluje się nimi warstwowo tak jak np humbrolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Aha, pamiętam coś z cytadelek że mają inną proporcję pigmentu niż pactry np (więcej chyba). Nie malowałem cytadelami to nie wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 skala i firma-tragiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 skala i firma-tragiczne Zamiast pisać takie bzdety lepiej cosik pokaż. Tylko nie wolno nic w 72, bo nie ważne jak to będzie świetnie wykonane-i tak skala tragiczna.....do śmietnika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 skala i firma-tragiczne Zamiast pisać takie bzdety lepiej cosik pokaż. Tylko nie wolno nic w 72, bo nie ważne jak to będzie świetnie wykonane-i tak skala tragiczna.....do śmietnika..... oczywiście że coś wrzucę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 a ja się zdziwiłem, gdyż nie widziałem nigdzie Abramsa w skali 1/72 z Academy. to jakaś nowość jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haluś Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Dokładnie . Mi to bardziej wygląda na Abramsa z Dragona :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Nowy to on nie jest bo mam go z dwa lata minimum. A pudełko gdzieś mi wsiorbało więc nie wiem, ale jest dość możliwe że to Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi