Lipstein Napisano 26 Stycznia 2020 Share Napisano 26 Stycznia 2020 Model Tamiya sklejony i pomalowany jakieś pół roku temu. Ale naszło mnie na zrobienie podstawki w zimowej scenerii i potrenowanie wykonywania śniegu. Założenie jest takie: styczeń 1945 roku, Niemcy, czołg przejeżdża przez płytki wąwóz, jako któryś pojazd w kolumnie. Zastanawiam się jeszcze, czy na lakier do włosów nie zrobić białego kamo, jak we wcześniej zrobionym Chaffee, ale trochę zapomniałem tej techniki i boję się zepsucia dotychczasowego efektu. Na razie jest tak: podstawka ze styropianu, papieru toaletowego i sklejkowej pokrywki z jakiegoś pudełka. Na to na wikol imitacja ziemi z modelarskich zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2020 Z kupionej w Lidlu pasty na podobrazia (cokolwiek to jest) zrobiłem imitację podłoża poprószonego świeżym śniegiem, a boki dioramy okleiłem czarnym papierem dla zamaskowania boków ze syropianu. Zrobiłem kępki trawy przy użyciu elektrosadzarki i pęsety, a snieg to soda oczyszczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2020 Z kupionej w Lidlu pasty na podobrazia (cokolwiek to jest) zrobiłem imitację podłoża poprószonego świeżym śniegiem, a boki dioramy okleiłem czarnym papierem dla zamaskowania podstawy ze syropianu. Zrobiłem kępki trawy przy użyciu elektrosadzarki i pęsety, a śnieg to soda oczyszczona. Błoto podmalowałem Sidoluxem i trochę zaczęło się błyszczeć. Sam czołg obiłem gabką i zrobiłem ciemny wash. Modulację i preszajding niestety zamalowałem z pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyko1916 Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 Dla mnie wygląda zacnie Może jedyne co kłóci mi się z założeniem to to że ten śnieg na środku przejazdu jest tak czysty Jeśli to któryś pojazd z koleji to chyba powinien się trochę pobrudzić Ale może tylko niepotrzebnie się czepiam w dodatku chyba nie powinienem bo sam dopiero się przymierzam do pierwszego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Marca 2020 Autor Share Napisano 29 Marca 2020 (edytowane) Trochę się pozmieniało od ostatniego wpisu: śnieg z sody oczyszczonej, błoto z mieszaniny pigmentu, zmielonych liści, gipsu i innego badziewia z zapasów. Zimowy kamuflaż metodą biała Valejo na lakier do włosów, słup - drogowskaz z balsy i patyczków, załoga jeden figurant z zestawu, pozostali z zestawu US Tank Crew Miniart. Do figurek przydałoby się nakleić im oznaki stopni i naszywkę 3 Dywizji Pancernej, ale nie umiem ich wymalować, a nie mam takich kalek. Edytowane 29 Marca 2020 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi