djack Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Wziąłem sobie na warsztat Pragę E-114, mały, zgrabny czechosłowacki samolot sportowy z lat 30-tych. Model KP to można by rzec typowy produkt AZ, czyli szału nie ma. Tu coś fajnie, tam coś schrzanione. Wprawdzie model ponoć był projektowany w technologii 3D (czym AZ/KP nie omieszkał się chwalić), ale parę rzeczy w połówkach kadłuba im się rozminęło, parę rzeczy pominęli. Najwyraźniej projektant miał gorszy dzień. Nie żeby mnie to jakoś powstrzymywało, więc do rzeczy. Zrobiłem nową tylną ściankę, wpasowałem podłogę. Dodałem też to, co AZ/KP nie zrobił, czyli przejście krawędzi spływu skrzydła w kadłub. Cdn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Wiem, że nie trudno to sobie znaleźć 2 sieci, ale fajnie by było jakbyś na początku swoich warsztatów wrzucał fotkę pudła modelu, by od razu mieć obraz co robisz. Bo ciekawe konstrukcje nam tu pitrasisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi