spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) witam Zgodnie z obietnicą zamieszczam porównawcze in-boxy 1. Airfix Model wydaje sie być całkiem przyzwoity. ma miejscami wklęsłe linie podziału. Zaznaczone są w ten sposób, wszelkie wzierniki eksploatacyjne na skrzydłach. ładnie zrobiony jest luk przedniego podwozia, i komora bombowa. Poszczególne przegrody przedziałów mają odpowiedni kształt i są!! Konstrukcja tylnego stanowiska strzeleckiego, tez jest w modelu dobrze oddana, i można sie zorientować w idei tego dosyć ciekawego rozwiązania. Generalnie linie podziału delikatny i wypukłe, co przy "gładkim" marauderze" można przeżyć. szkło typowe dla airfix'a ,trochę za wąskie łopaty śmigieł, ale można przeżyć :-)) Myślę, że do ukazania się Hasegawy był to najlepszy wybór. A teraz należy czekać, żeby hasegawe wydał revell :-)) pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Monogram-składak bezklejowy :-)) Model przedstawia samolot we wczesnej wersji, z niższym statecznikiem, krótszymi skrzydłami, i bez charakterystycznych wielkich wlotów powietrza, na pierścieniach silników. Jest przyzwoity, i da sie z niego zrobić model. Trzeba go poprzerabiać. wnętrza praktycznie nie posiada. Ale jeśli ktoś chce mieć model tej wersji, sławnej z walk w Nowej Gwinei, to chyba nie ma alternatywy. Model bardzo czysty i precyzyjnie odlany, choć prymitywny. Wymiarowo poprawny. Kupiłem bez kalek, wiec nie wypowiadam sie w tej kwestii. świetne szerokie łopaty śmigieł, czyste golenie, aczkolwiek pozbawione kilku elementów. Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Na koniec revell. Model dałem dzieciom do sklejenia, więc fotografuje, to co z niego zostało. Kupiłem bez kalek :-) model oprócz nitów nie wygląda żle, ale ma fatalne detale. Tragiczne łopaty śmigieł, nie do naprawienia.pierścienie silników, z potwornymi jamami skurczowymi( można z tego wyjść:-)), kiepskie podwozie. Całkiem przyzwoite szkło.klarowne , i w miarę cienkie. Powiedziałbym, że lepsze od airfix'a, ale tylko trochę :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Hasegawa szykuje nam nowy modelik B-26 Jest na liście: http://www.modelairplaneinternational.com/full_site/frames/news/hasegawa.htm Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 To ?? to już dawno się ukazało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Gafa. Nie wiedziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Faktem jest, że na dzień dzisiejszy mamy dużo modeli B-26 Valom robi wczesne wersje Hase późne, Airfix też późne. Przydałby się jeszcze IN-Box modelu Froga, pamiętam miałem takiego dziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzianin Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Opis budowy B- 26 A Valoma jest tu- http://www.modelingmadness.com/scotts/allies/previews/valom/72020.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi