wolvi Posted April 9, 2008 Share Posted April 9, 2008 Większość moich projektów padła lub się kurzy i płacze, że ich nik nie kocha, lecz ostatnim czasem zniechęciłem, się do WH,SS,SA,FJ i innych szwabskich figurek. Królowo błogosław Amerykę do łap mi wpadł zestaw Dragona nr 6272 który był taki amerykański Tak figurka pierwsza jest super tylko ma małe rozdarcie kurtki z tyłu gdzie łączy się elementy w Gen.2 druga figurka olana, nie mam wizji na budowę bambusowo-palmowego bunkra Japończyków, dalej figurka nr 3 jest oki i ten męski amerykańska żuchwa z papierosowym petem i figurka nr 4 hmm... fajna tylko nie pasuje do "wizji" A o to wizja ... Saipan 1944 rok ta sam dywizja co na pudełku Dragona i wysoka trawa na pograniczu pas drogo podobny i las. Tam dwaj Marines... którzy jakoś się przymierzają do wycieczki do lasu. Winietka cz. 1 po rocznym wysychaniu kawałek brzozy, bez zrywania kory, walcowy o średnicy od 5 do 6cm wysokość 3,5 cm Trawa - włosie pędzla do golenia, tani, plastikowe włosie, cienkie. Podłoże - masa papierowa firmy ASTRA + długo schnie (12-18h) do pełnego stwardnienia + nie przepuszcza płynów + przyjmuje łatwo pigmenty i farby + TANIA 420g za 10-11 PLN + łatwo się modeluje i można z niej WSZYSTKO zrobić np. skrzynie, beczki itp. i można na niej pędzlem (twardym) odcisnąć dowolny wzór, piasek, gąsienice + w trakcie modelowania można przyklejać do niej elementy klejem typu kropelka - kurczy się o około 5-10% Figurki: Dragon nr 1 i 3 i do tego trochę badziewia też z dragona + blaszki Dragona zestawowe efekty 12 h pracy (studiuję a 12h to w sumie 2 tygodnie roboty ) a o to zdjęcie prac figurka nr1 figurka nr3 głowa jeszcze nie ta szukam dobrej Winietka cz. 2 od strony lasu od strony drogi odciśnięte gąsienice Panzer 4 (podobne do japońskich gąsienic i do tego skurczyły się więc są nie podobne to czarne to spód z wyrwanego mchu (przyklejony wikolem) symuluj szczątki roślinne Całość całość | figurka nr 1 | figurka nr3 | o nie widać mnie | nr 1 trochę lepij uchwyciłem trawę - figurkę btw... szykuję się na tworzenie roślinności liściastej z foli kwiaciarskiej więc będzie to bardziej ... gęste P.S.> Kto wie jak składać pasek do thompsona z foto trawionek DMLa lub Ambera P.S.> http://tarawaontheweb.org/spnalbum.htm - tak aby klimat poczuć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted April 10, 2008 Share Posted April 10, 2008 Przygotowanie do prac i ich początki imponujące. Zniechęcenie rozumiem. Sam już nie mogę patrzeć na Niemieckie modele i figury... Obecnie przygotowuję elementy do dioramy desantu na Tarawie. Pozdrawiam Kornik P.S. Tam chyba powinno być Saipan, a nie Saipen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts