Jump to content

Wolvi's Returns czyli Saipen 1944 2nd Division UMSC DML

wolvi
 Share

Recommended Posts

Większość moich projektów padła lub się kurzy i płacze, że ich nik nie kocha, lecz ostatnim czasem zniechęciłem, się do WH,SS,SA,FJ i innych szwabskich figurek.

Królowo błogosław Amerykę

do łap mi wpadł zestaw Dragona nr 6272 który był taki amerykański

Tak figurka pierwsza jest super tylko ma małe rozdarcie kurtki z tyłu gdzie łączy się elementy w Gen.2 druga figurka olana, nie mam wizji na budowę bambusowo-palmowego bunkra Japończyków, dalej figurka nr 3 jest oki i ten męski amerykańska żuchwa z papierosowym petem i figurka nr 4 hmm... fajna tylko nie pasuje do "wizji"

A o to wizja ... Saipan 1944 rok ta sam dywizja co na pudełku Dragona i wysoka trawa na pograniczu pas drogo podobny i las. Tam dwaj Marines... którzy jakoś się przymierzają do wycieczki do lasu.

Winietka cz. 1

0f688b049b1d76efm.jpg

po rocznym wysychaniu kawałek brzozy, bez zrywania kory, walcowy o średnicy od 5 do 6cm wysokość 3,5 cm

Trawa - włosie pędzla do golenia, tani, plastikowe włosie, cienkie.

b7e434d4e6cdce7cm.jpg

Podłoże - masa papierowa firmy ASTRA

7b9e289c29a564b8m.jpg

+ długo schnie (12-18h) do pełnego stwardnienia

+ nie przepuszcza płynów

+ przyjmuje łatwo pigmenty i farby

+ TANIA 420g za 10-11 PLN

+ łatwo się modeluje i można z niej WSZYSTKO zrobić np.

skrzynie, beczki itp. i można na niej pędzlem (twardym)

odcisnąć dowolny wzór, piasek, gąsienice

+ w trakcie modelowania można przyklejać do niej elementy

klejem typu kropelka

- kurczy się o około 5-10%

Figurki: Dragon nr 1 i 3 i do tego trochę badziewia też z dragona + blaszki Dragona zestawowe

efekty 12 h pracy (studiuję a 12h to w sumie 2 tygodnie roboty ) a o to zdjęcie prac

figurka nr1

8692b6456001358dm.jpg 8bae78ff5aeadf8dm.jpg

figurka nr3

043b0ed12fef45c0m.jpg

głowa jeszcze nie ta szukam dobrej

Winietka cz. 2

od strony lasu

e843978b70607567m.jpg

od strony drogi

fb6d24f06386f8acm.jpg

odciśnięte gąsienice Panzer 4 (podobne do japońskich gąsienic i do tego skurczyły się więc są nie podobne

6cb82ac9bb4fe077m.jpg

to czarne to spód z wyrwanego mchu (przyklejony wikolem) symuluj szczątki roślinne

2ebaa75c4b95090am.jpg

Całość

6bae83d165476780m.jpg 704bc58719c36983m.jpg d00139e4df7d84dbm.jpg 7ec21673527d751em.jpg c54d9611c747f749m.jpg

całość | figurka nr 1 | figurka nr3 | o nie widać mnie | nr 1 trochę lepij uchwyciłem trawę - figurkę

btw... szykuję się na tworzenie roślinności liściastej z foli kwiaciarskiej więc będzie to bardziej ... gęste

P.S.> Kto wie jak składać pasek do thompsona z foto trawionek DMLa lub Ambera

P.S.> http://tarawaontheweb.org/spnalbum.htm - tak aby klimat poczuć

Przygotowanie do prac i ich początki imponujące. Zniechęcenie rozumiem. Sam już nie mogę patrzeć na Niemieckie modele i figury... Obecnie przygotowuję elementy do dioramy desantu na Tarawie.

Pozdrawiam

Kornik

P.S. Tam chyba powinno być Saipan, a nie Saipen...