Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam. W ramach odpoczynku od rosyjskiego lotnictwa chcę wykonać model F-15 w 1/72 w poniższym malowaniu: Proszę o info na temat nr farb do tego malowania. Cały model w jednolitym malowaniu ciemnoszary, osłona radaru ma inny odcień szarości. Czy ktoś wie jaka to jednostka i jakie kalki do tego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Ten F-15E nalezy do 336 Fighter Squadron "Rocketeers". Pelna nazwa to "336th FS WFFFFR". Skrot WFFFFR od World Famous Flying Fighting F*cking Rocketeers. Malowanie klasyczne dla tego samolotu, wiec szybko znajdziesz numery farb. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Dzięki za info. Chyba znalazłem kalke do tego malowania Hi-Decal 72009 - F-15E Strike Eagle http://www.jadarhobby.waw.pl/hidecal-72009-f15e-strike-eagle-p-3593.html Model wybiorę chyba Academy F-15E 1:72 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Skoro robisz rosyjskie lotnictwo to moze lepiej wybrac F-15C/D z 65 AGRS - ucharakteryzowanego wlasnie na Rosjanina...? Link do kalek w skalach 1:48 i 1:72 -> http://www.afterburnerdecals.com/AE.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Schemat malawania upodabniajacy do Su-27 jest fajny, ale czy można te kalki dostać w jakimś polskim sklepie internetowym? Sprawdzałem i nic nie znalazłem. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Gospodarka amerykanska tak nisko upadla (a moze to nasza kochana Poczta Polska ma juz "amerykanskie ceny") - ze koszty przesylki sa uzpelnie porownywalne + czas przesylki tez taki sam. Ja ostatnio za "transport" kalek zaplacilem 2$ (slownie: dwa dollary USA) - czyli mysle ze zupelnie sie oplaca. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 F-15 to jeden z moich ulubionych więc czekam z niecierpliwością na jakąś relacje bo też niedługo zabiore się za swojego orła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 F-15E to wersja piętnastki, która najbardziej mi się podoba Malowanie też jest interesujące, więc jak zaczniesz robić będę się przyglądał. Kiedyś też się na wersję E zdecyduję (ach to "kiedyś" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam. Na razie zostanę przy ciemnoszarym malowaniu(mało maskowania), do ukończenia mam jeszcze miga-29 1elt nr 66( 70% zrobione), potem będzie F-15. Nie wiem czy skończy się na jednym efie po tym jak zobaczyłem japońskie malowania F-15 na airliners.net. Są świetne podobają mi się bardziej niż amerykańskie na przykład to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 hehe to tez agresorzy Wybor jest spory: http://forum.keypublishing.co.uk/showthread.php?t=47924 http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=90510 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Aaaaa... Paweł! Przeklinam Cię za te dwa linki! Wiesz jaką mam słabość do nietypowych malowań I już chyba wiem jakie kamo będzie miał mój F-15 F-15 Agresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Taa...osiołkowi w żłoby dano... PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Aaaaa... Paweł! Przeklinam Cię za te dwa linki! Wiesz jaką mam słabość do nietypowych malowań I już chyba wiem jakie kamo będzie miał mój F-15 F-15 Agresor Ja nie podejmuję wyzwania bo wiem że nie wykonałbym tego dobrze, nie operuję jeszcze aero tak dobrze, ale malowania przepiękne. A skoro jesteśmy już przy f-15 to nie wiem czy dobrze zauważyłem, wersja jedno i dwumiejscowa ma te same osłony kabiny? Model już kupiłem - Academy wersja E 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 A ma ktoś może plany malowania F15C Eagle Agressor U.S.A.F?? Bo bardzo ich potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Tu masz PDF'a z rozrysowanymi plamami, numerami farb itp. http://www.6mmflyrc.com/kit-instructions/decals/F-15_Aggressors_v1_A4.pdf Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawul Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi