Skocz do zawartości

F-15 schemat malowania z numerami farb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W ramach odpoczynku od rosyjskiego lotnictwa chcę wykonać model F-15 w 1/72 w poniższym malowaniu:

060903-F-2035D-034.jpg

Proszę o info na temat nr farb do tego malowania. Cały model w jednolitym malowaniu ciemnoszary, osłona radaru ma inny odcień szarości. Czy ktoś wie jaka to jednostka i jakie kalki do tego?

Pozdrawiam

Napisano

Ten F-15E nalezy do 336 Fighter Squadron "Rocketeers". Pelna nazwa to "336th FS WFFFFR". Skrot WFFFFR od World Famous Flying Fighting F*cking Rocketeers.

Malowanie klasyczne dla tego samolotu, wiec szybko znajdziesz numery farb.

Pozdr.

Pawel

Napisano

Schemat malawania upodabniajacy do Su-27 jest fajny, ale czy można te kalki dostać w jakimś polskim sklepie internetowym? Sprawdzałem i nic nie znalazłem.

PZdr

Napisano

Gospodarka amerykanska tak nisko upadla (a moze to nasza kochana Poczta Polska ma juz "amerykanskie ceny") - ze koszty przesylki sa uzpelnie porownywalne + czas przesylki tez taki sam. Ja ostatnio za "transport" kalek zaplacilem 2$ (slownie: dwa dollary USA) - czyli mysle ze zupelnie sie oplaca.

Pozdr.

Pawel

Napisano

F-15 to jeden z moich ulubionych więc czekam z niecierpliwością na jakąś relacje bo też niedługo zabiore się za swojego orła

Napisano

F-15E to wersja piętnastki, która najbardziej mi się podoba Malowanie też jest interesujące, więc jak zaczniesz robić będę się przyglądał. Kiedyś też się na wersję E zdecyduję (ach to "kiedyś" )

Napisano

Witam. Na razie zostanę przy ciemnoszarym malowaniu(mało maskowania), do ukończenia mam jeszcze miga-29 1elt nr 66( 70% zrobione), potem będzie F-15. Nie wiem czy skończy się na jednym efie po tym jak zobaczyłem japońskie malowania F-15 na airliners.net. Są świetne podobają mi się bardziej niż amerykańskie na przykład to:

1294990.jpg

Napisano
Aaaaa... Paweł! Przeklinam Cię za te dwa linki! Wiesz jaką mam słabość do nietypowych malowań I już chyba wiem jakie kamo będzie miał mój F-15

F-15 Agresor

Ja nie podejmuję wyzwania bo wiem że nie wykonałbym tego dobrze, nie operuję jeszcze aero tak dobrze, ale malowania przepiękne. A skoro jesteśmy już przy f-15 to nie wiem czy dobrze zauważyłem, wersja jedno i dwumiejscowa ma te same osłony kabiny?

Model już kupiłem - Academy wersja E 1/72

• 2 years later...