Viking81 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam i proszę o poradę, jaki model i w jakiej skali wybrać jako pierwszy do posklejania? Chodzi mi o coś prostego i miłego w składaniu, tylko żeby budżetu nie zrujnowało, bo jak coś spapram to nie chce żałować kasy wydanej na model :( Dodam tylko, że do tej pory posklejałem parę samolotów w 1:72. Aha i z czasem u mnie krucho czasami ;-) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 szybko i łatwo i w miarę za niewielkie pieniądze to np. okręty podwodne K-19 lub K-3 Zwiezdy, modele proste (a ładnie przez Zvezdę zrobione) więc na początek Cię nie zniechęcą mnóstwem detali, to moja propozycja Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking81 Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 A jaka skala? Nie wiem jak bardzo skala w okrętach wpływa na ich złożoność i stopień trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 te dwa okręty podwodne to 1:350 (in-boxy i galerie są na forum) wydają mi się najkorzystniejsze pod kątem wielkość/cena/łatwość jak myślisz o innych jednostkach to może to być coś z Dragona w 1:700 np. któryś z niszczycieli Arleigh Burke lub brytyjskich okrętów (York, Sheffield, Liverpool) nie są to duże modele ale całkiem sympatyczne (nie mają tylu dział a co za tym idzie części do sklejenia co okręty drugowojenne ) możesz też popróbować w skali 1:400 - Mirage robi kilka naszych niszczycieli (na forum także znajdziesz relacje, galerie) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking81 Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 dzięki biorę się za przeglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi