Barthass Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 A więc , za niecałe dwie i pół "stówy" dostajemy 2 zestawy : czołg M60 A1 Blazer z Academy, oraz konwersję na Magacha 7 Gimel z Legend Productions. Najpierw zacznę od konwersji. A więc części odlane są znakomicie, praktycznie zero nadlewek, czy dziurek po bąbelkach powietrza , detale, pierwsza klasa, no normalnie nie ma się do czego przyczepić W zestawie znajduje sie kilkadziesiąt części żywicznych, 3 arkusze fototrawionek, oraz tradycyjnie mosiężny drucik, nylonowy sznurek oraz ołowiana blaszka : Wieża- znakomicie oddano fakturę odlewu na wieży: Pozostałe części : Boczne ekrany : Przednie opancerzenie kadłuba : Uzbrojenie- 2x FN MAG oraz 1x Cal.50 Fototrawionki : Pozostałe pierdoły : Teraz pora na M60. Standardowa jakość Academy- jest bardzo dobrze , ale do Tamiyi jeszcze trochę brakuje. I tu moje małe zdziwienie- na pudełku mamy pokazanego Izraelskiego M60 jeszcze ze starymi amerykańskimi gąskami i kołami napędowymi, natomiast w środku mamy już standardowe Izraelskie gąski , oraz zmienione koła napędowe , dziwne, acz prawdziwe . Naprawdę fajny model , i trochę mi go żal, bo użyje z niego naprawdę tylko kilka części ... Wypraski : Kółka- w moim modelu użyję innego typu kół z zestawu Legenda, więc te "wylatują" : Wieża - "wylatuje" : Pancerz reaktywny- również "wylot" Wanna kadłuba, oraz góra kadłuba- te części muszą zostać Pozostałe części : Gąski- oczywiście "wylot"- będą fruilki : Kalki , no mogą być No, i to wszystko, ale mi długi in-box wyszedł Cytuj
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2008 Napisano 13 Kwietnia 2008 Ciekawa relacja bedzie, powoli zaczynam miec apetyt na jakis czolg. Przejrzalem takze z ciekawosci link pod twoim podpisem i musze powiedziec ze Tiran 5 Dozer jest najlepszym modelem czolgu jaki w zyciu widzialem, siedzialem i ogladalem go chyba przez godzine - niesamowity. Cytuj
Barthass Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Napisano 13 Kwietnia 2008 Przejrzalem takze z ciekawosci link pod twoim podpisem i musze powiedziec ze Tiran 5 Dozer jest najlepszym modelem czolgu jaki w zyciu widzialem, siedzialem i ogladalem go chyba przez godzine - niesamowity. Oj tak , zdecydowanie jest na czym oko zawiesić . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi