Angus73 Napisano 30 Maja 2020 Share Napisano 30 Maja 2020 Witam, zacząłem nowy temat, pierwszy w życiu model motocykla. Padło na Nortona, ponieważ to piękna klasyka. Poniżej stan obecny, trochę od siebie pododawałem złączek, śrubek, nakrętek itd. Pozdrawiam cdn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 Witajcie, silnik osadzony w ramie ze wszystkimi przewodami. Niektóre zostały pominięte w zestawie, więc trzeba je było podorabiać no i zróżnicować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 1 Czerwca 2020 Share Napisano 1 Czerwca 2020 Ozebrowanie gara z czego? Albo lepiej - jak zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2020 Ożebrowanie oryginalne, tylko pomalowane i przybrudzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2020 Witam, aktualizacja o zrobione koło, oklejoną kanapę i zamontowany zbiornik oleju. Z zestawowego koła wziąłem tylko obręcze; wyglądało to słabo bardzo. Szprychy z drutu stalowego 0,5mm osadzone w naciągach z igły 0,8mm, średnica wewn akurat jest 0,5mm. Kolor na zbiorniku na to white pearl i kalki + clear z ZP, zbiornik paliwa też taki będzie. długości naciągów później wyregulowałem żeby były takie same; są one dłuższe odpowiednio i wbite w oponę. Szprychy są też przez nie przeprowadzone i wbitę w gumę a ich naprężenie sprawia że wzajemnie się dociskają z obydwu stron lokując piastę dokładnie tam gdzie powinna być. Zero kleju więc można je płynnie wycentrować. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 1 Lipca 2020 Autor Share Napisano 1 Lipca 2020 Witajcie, aktualizacja o zrobiny tył i podstawkę, pozdrawiam cdn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 7 Lipca 2020 Autor Share Napisano 7 Lipca 2020 Witam, dzisiaj przednie zawieszenie i koło oraz przewody do kierownicy. Pozostały do założenia "czacha" z szybą i zbiornik paliwa, ale to już będzie komplet w galerii, do której zapraszam wkrótce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 Szkoda, że zdjęcia wywaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi