Kasia Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Witam! Zabieram się za sklejanie modelu USS Arizona w skali 1/700 firmy Mini Hobby Models (może ktoś skejał taki model??) potrzebuje kolory, numery farb potrzebne do pomalowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted April 13, 2008 Share Posted April 13, 2008 Ja właśnie lepię Model firmy Dragon Podstawowa farba do burt i nadbudówek to Pactra 37. Potrzebne są też 2 (biała) i 47 (biała matt)....Do pokłasdu jeszcze nie sprawdzałem.... jak będę wiedział dam znać Już mam - chyba 20. Niby ma to byc odpowiednik 21 Gunze Mr Color (Middle Stone), chociąz tak na oko nie wydają się podobne.... Patrząc na ten rysunek http://starbulletin.com/2006/12/07/news/arizonax.jpg to 20 pactry lepiej pasuje.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia Posted April 14, 2008 Author Share Posted April 14, 2008 Witam!! Wielkie dzięki za numery i kolory farb. Powodzenia przy sklejaniu!!! Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts