Gościu Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam. Z niecierpliwości, której mam nadmiar....postanowiłem dłubnąć w czymś, co szybko przyniesie mi ulgę( nakarmi głód modelarski). Ofiara pada 10.5 cm Sturmhaubitze 42 Ausf G. Jest to model dragona w skali 1:72(nr. kat 7284) Proponowane sa dwa malowania(trójbarwne kammo): Niemcy 45` Ardeny 44` I jak zawsze,nie wiem które jeszcze wybiorę.... Może któryś z Was ma jakieś ciekawe zdjęcia malowań ? Wskrzeszę mini dioramkę, która po ukończeniu "latała" Z tego co się zorientowałem, nietylko mnie lataja modele, i wcale nie muszą to być samoloty :p Wcześniej wyglądała tak: Zamysł był taki, że przyjechali po parkę bandziorów, którzy zdejmowali...kogośtam, poza dioramką ;) W chwili obecnej,pozostał (cały) tylko 1 z nich( typek z lornetką), podczas lądowania drugiemu odpadła flinta) Błoto rozsypało się i popekało, co będzie trzeba naprawić. Woda, ze (strumyka) o dziwo nie odpadła. Zaczynam od takiego stanu: Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Ciekawie sie zapowiada, ale to podłoże bym całkowicie wymienił... no chyba, że traktujesz to tylko jako bazę do dalszej pracy, chociaż przy tym wyjściu osobiście czułbym się trochę ograniczony. ortografia poprawiona Pozdr\ Pawel Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli chodzi o dioramę, to nie obraź się ale naprawdę lepiej będzie zacząć od początku, albo gruntownie przerobić tą - jak na razie nie wygląda to ciekawie. Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2008 Tak dumam nad tym, i w zasadzie racja...co gość pod płachtą by robił z tym czymś za plecami...... Woda...uparłem sie i woda będzie na pewno. Jakieś maziste błotko....i może ze dwa, trzy paznokcie(czyt figurki 1:72) Obrazić?.......eee, przecież po to wstawiam zdjęcia by zbierać opinie, niekoniecznie same oklaski, po to mamy forum Co do gruntu,może uda mi sie odkruszyć co nieco tego, co pozostało, bym mógł pokombinować. W takim stanie na pewno nie zostanie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 17 Kwietnia 2008 Share Napisano 17 Kwietnia 2008 grunt na podstawce jest świetny! Jednak ta woda... Na zdjęciu kiepsko wygląda (chodzi tu o kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam. Gruntu nie odkruszałem, wyniosłem go sporo do góry glinką. Miejsce to Ardeny Wybrałem taką scenkę, nie wiem tylko...czy nie przerośnięta ilość na tak małej powierzchni, jak sądzicie ? Może zostawić tylko haubice ? Zawsze mogę dać większe podłoże. W każdym bądź razie, przód kubła będzie lekko w wodzie , jak widać wymyśliłem sobie taka miniskarpe. Na jej skraju chcę dodać kołki(niby barierki) połączone drutem(ogranicznik, żeby bydło w tym miejscu nie spadało w dół, do strumienia). Oczywiście w miejscu gdzie wpadł wóz do wody zerwę go i pokrzywie . ma się owa scenka tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 No Rafale, teraz to co innego. Dobry pomysł, kontynuuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Jak opisałem, tak mniej więcej wykonałem. Utopiłem przód kubła, dałem kołki z drutem oraz wody. Woda, zalewana kilkoma etapami...niestety zapada się w sobie tworząc w środku "wannę" i muszę stopniowo dodawać. Na trawę dałem minimalny szron no i stuh poszedł w ciapki, naszprycowany sido i czeka na resztę. Nad kubłem też trzeba troche jeszcze posiedzieć. Mam spory dylemat, czy topić mu koła i gąski w błocie, czy jednak jako dostawiany. A miał być tylko szybki i minimalny pomysł, jak widać..."się nie da się" pzdr Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam Rafale, Ja mam pytanie jak zrobiłeś wodę? Jeśli to wcześniej pisałeś to z góry przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Witaj. Niestety nie pisałem, jednak to zadna nowość, czy super pomysł. To woda Vallejo(Still Water) A scenka już ukończona, reszta fotek w galerii. pozdrawiam ps brak kropki..i już zadna... Oczywiście Żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Ok, skorzystam może z owego produktu... Dio jest giteśna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi