ZIO BY NAITT Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 No więc pomału szykuję się do budowy tego konkretnego egzemplarza ale mam pewne wątpliwości - może koledzy pomogą ... 1. Skoro maszyna pochodziła z OAW , to dlaczego tak często jest przedstawiana na sylwetkach z "klasycznym" sterem kierunku 2. Czy maszyny drugiej serii mogły otrzymać lozenge na płatach 3. Widziałem kilka modeli tego egzemplarza z kadłubem w barwach sklejki , tymczasem zastanawia mnie umieszczenie numeru seryjnego na kadłubie , zamiast standardowo na stateczniku pionowym - czy można założyć że kadłub został na Ławicy przemalowany 4. Przy założeniu że przemalowano kadłub , można również założyć że przemalowano płaty , pytanie brzmi według jakiego wzoru i jakimi barwami Standardowo powinny być pola zielono - fioletowe , ew. lozenge , ale na Ławicy mogli wymyślić coś innego ... Na razie tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 OAW to była Piła, tak? Co do #4- boję się, że malowanie bylo robione tym, co pod ręką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi