ZIO BY NAITT Napisano 19 Kwietnia 2008 Napisano 19 Kwietnia 2008 No więc pomału szykuję się do budowy tego konkretnego egzemplarza ale mam pewne wątpliwości - może koledzy pomogą ... 1. Skoro maszyna pochodziła z OAW , to dlaczego tak często jest przedstawiana na sylwetkach z "klasycznym" sterem kierunku 2. Czy maszyny drugiej serii mogły otrzymać lozenge na płatach 3. Widziałem kilka modeli tego egzemplarza z kadłubem w barwach sklejki , tymczasem zastanawia mnie umieszczenie numeru seryjnego na kadłubie , zamiast standardowo na stateczniku pionowym - czy można założyć że kadłub został na Ławicy przemalowany 4. Przy założeniu że przemalowano kadłub , można również założyć że przemalowano płaty , pytanie brzmi według jakiego wzoru i jakimi barwami Standardowo powinny być pola zielono - fioletowe , ew. lozenge , ale na Ławicy mogli wymyślić coś innego ... Na razie tyle ... Cytuj
LordDisneyland Napisano 19 Kwietnia 2008 Napisano 19 Kwietnia 2008 OAW to była Piła, tak? Co do #4- boję się, że malowanie bylo robione tym, co pod ręką... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi