Pxxx Napisano 29 Września 2020 Share Napisano 29 Września 2020 Czołem, Pewnie słyszeliście o patencie Paula Budzika który miesza akrylową żywice w proszku z klejem CA. Mieszanka ta pełni rolę szpachlówki która ma właściwości podobne do plastiku. Problem był taki, że to co on polecał dostępne jest w stanach a do tego tylko dla dentystów/techników. Ale jak to bywa można to kupić w zestawie.......do samodzielnej naprawy protezy. Dzisiaj to dostałem, zrobiłem test i jest ok. Myśle, że można też kupić sam proszek, musi to być self lub cold cure acrylic resin powder. Nie sprawdzałem ale sadzę, że to to samo. Proszki do paznokci niestety nie działają a szkoda bo są tanie. Paul to miesza z klejem zap a gap, ja robiłem test z najtańszym jaki jest ponieważ uważam, że te firmowe CA to zwykła ściema. Miałem kilka różnych, wiem co mówię jakby co . Oczywiście Tamiya dba o nas i takie patenty są bez sensu ale Tamiya nie zrobi modeli w których to może okazać się bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Małe porcje 1. Denstply Acrylic Free Flow Powder ( kolor pink )można zamówić w hobbyworld-usa.com za 10$+24,50$ przesyłka i to nie jest to samo co np: 2. Vertex™ SELF CURING na zimno 150 g VERTEX 61 zł 1. daje bardziej "gładką" konsystencje ( bo jest jakby "plastyfikatorem" do żywic stosowanych na zimno ), szybciej i równomiernie wiąże, ale z klejami CA rzadkimi i średnimi działa prawie natychmiast. Aby mieć czas to zastosować to Zap zielony i żółty albo CA gęsty ( z żelem nie sprawdzałem). 2. ma dodatkowo mini włókna akrylowe, które są mini problemem przy ryciu potem linii, dłużej i mniej równomiernie wiąże, i wydaje się trudniejszy w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 Dzieki za informacje o tym sklepie, to jest tej samej firmy co używał Paul. Nie wiem czy to co kupiłem jest podobne, żadnych mini włókien nie widziałem . Czyli jak rozumiem nie wszystkie na zimno będą działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 7 godzin temu, Piotras napisał: Czyli jak rozumiem nie wszystkie na zimno będą działały. Ten Vertex dziala ale nie tak dobrze jak free flow. A u polskich protetykow rzadko używa sie czegos lepszego niz Vertex. Natomiast z Twokego zdjecia to nic konkretnego wywnioslowac niw mozna. Moze jaks link albo nazwe czego szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 30 Września 2020 Autor Share Napisano 30 Września 2020 https://www.ubuy.ie/en/catalog/product/view/id/11253880/s/instant-smile-complete-denture-repair-kit?gclid=EAIaIQobChMIpbfv06-R7AIVQebtCh0KNQ6qEAQYASABEgJCFPD_BwE Ja kupiłem to tylko na ebayu, cena Ok 25 euro, z Izraela przyszło. Ale jest również coś takiego https://www.ebay.ie/itm/312827518092 Inna cena pytanie czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi