Jeden48 Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Cześć, przeglądając regionalne strony internetowe, na witrynie Parafii w Rychtalu natrafiłem na zdjęcie Pantery, zniszczonej w styczniu '45 w tej miejscowości. Mieszkam 18 kilometrów od tego miejsca, więc nie pozostało mi nic innego, jak szukać dalej informacji. Co już wiem o tym czołgu? Według Schneidera w pozycji "Tigers in Combat" czołg zniszczono 21 stycznia. Ciekawą dla mnie sytuacją jest to, że wtedy był na stanie 424 Batalionu Czołgów Ciężkich (s.Pz.Abt 424). Trafił tam w ramach uzupełnień z jednostki remontowej w Brzegu. Czy jest możliwość gdzieś jeszcze znaleźć informacje na temat tego pojazdu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Października 2020 Share Napisano 10 Października 2020 Odezwij się do Tank Huntera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Jak się dowiesz to napisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi