dewertus Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Witam, Tym razem chcialbym Wam zaprezentowac model z mojego ulubionego okresu, tj wojny w Korei 1950-53. Model to poczciwy Jak 9P w skali 1/72 popełniony przez firmę A-Model (z tego co wiem jest to jedyny model blaszanej "dziewiątki"). Ucieszylem sie jak dzieciak gdy udalo mi sie go "wychaczyc" jakis rok temu w sklepie, ale niestety technologia "short run" przez jakiś czas skutecznie mnie odstraszała - dzisiaj moge go juz zaprezentowac i prosic Was o komentarz i uwagi (prosze o wyrozumialość ) Następny w kolejce jest takze "short run" tyle ze jeszcze bardziej hardcorowy niz produkty A-Modelu: La-9 z firmy GRAN Cytuj
KRYSTEK Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 (edytowane) Witam. Też bardzo lubię tę wersję Jaczka. Naprawdę fajny model,tylko czy jesteś pewien że na górnych powierzchniach skrzydeł malowano znaki rozpoznawcze.Opieram się na książce na temat Jaka -9 wydawnictwa Mushroom,na str.34 jest zdjęcie koreańskiej dziewiątki ,co prawda to wrak ale widać górną powierzchnię skrzydła. Pozdrawiam. Krystek. Edytowane 5 Maja 2008 przez Gość Cytuj
gulus Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Przejrzałem monografię o wojnie koreańskiej i nie znalazłem fotki Jaka od góry, ale skoro MiGi (przynajmniej niektóre) miały oznaczenia na górnych powierzchniach skrzydeł, to może i Jaki tak miały? Cytuj
dewertus Napisano 4 Maja 2008 Autor Napisano 4 Maja 2008 Coz, A-Model podajac schematy malowania odwoluje sie do publikacji AJ_Pressu nr 47... Natomiast w monografii "Woja w Korei" tego samego wydawcy Migi-15 i Il-10 maja takowe oznaczenia na gornych pow. skrzydel... pzdr. Hubert Cytuj
KRYSTEK Napisano 5 Maja 2008 Napisano 5 Maja 2008 Dwa zdjęcia z wymienionej wcześniej publikacji. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 12 Maja 2008 Napisano 12 Maja 2008 Witam. Fajny Jaczek. Czy w zestawie były kalki do polskiego malowania? Pozdr Cytuj
dewertus Napisano 15 Maja 2008 Autor Napisano 15 Maja 2008 Witam, Tak, A-Model przygotowal jedno malownie polskie, jedno bulgarskie, jedno amerykanskie, dwa koreanskie i dwa rosyjskie. Polskie malownie jest identyczne z koreanskim (j.szary), numer indywidualny samolotu to "biala" 5. pzdr. Hubert Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi