FilipB Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Witam Postanowiłem pokazać mój drugi model jaki wykonałem po jakiejś 15 letniej przerwie od modelarstwa. Poprzednie modele malowałem pędzlem farbami Revella i Humbrola, bez żadnej chemi i kończyłem je w 2-3 dni, więc wiecie .... Malowanie aerografem i nanoszenie śladów eksploatacji to była kompletna nowość. Sam model skończyłem już jakieś 3 lata temu. Proszę o wszelkie uwagi. P.S. Jest to pierwsza galeria więc wybaczcie jakość zdjęć. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez FilipB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Grudnia 2020 Share Napisano 23 Grudnia 2020 Nooo, jak po takiej 15-to letniej przerwie drugi to prima sort! Pomaluj tylko obramowanie szklarni w kolorze kamo i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipB Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Nad tym oszkleniem sam się zastanawiałem. Instrukcja ICM była czarno-biała więc nie bardzo było widać jak to pomalować. Podpatrzyłem jak to pokazał Airfix i tam też owiewka była cała w RLM 02. Teraz mi się przypomniało że uwaliłem owiewkę klejem i ją malowałem jeszcze raz, ale washa nie kładłem i dla tego jest tak znaczna różnica w odcieniu Edytowane 23 Grudnia 2020 przez FilipB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi