Slaw_21 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Dzień Dobry, Nie chcę nadużywać obecności w galeriach będąc dopiero od niedawna aktywnym uczestnikiem Forum, a nie tylko obserwatorem jak wcześniej, mimo to pozwolę sobie na pokazanie jeszcze jednego modelu. Japoński buldożer Komatsu G40 to pierwszy zrobiony przeze mnie model pojazdu w tej skali. Zrobiony jest „prosto z pudełka” bez żadnych dodatków poza podstawką. Ponieważ to pierwszy taki mój model będę szczególnie wdzięczny za uwagi (oczywiście przy innych modelach tak samo, tu podziękowanie dla wszystkich którzy zareagowali na moje „produkcje”, a szczególnie za uwagi krytyczne, które pomagają przy kolejnych pracach). Producent zamieścił wraz z instrukcją ulotkę ze zdjęciami referencyjnymi (wydrukowane w sepii) co może być pomocne przy brudzeniu modelu. Malowanie - aerograf, Tamiya XF-75 IJN Gray (Kure Arsenal). Co do zdjęć to tylko jedna uwaga, jak oglądam je na kalibrowanym monitorze to są widoczne różne odcienie szarości, zgodne z tym co jest na modelu, gdy oglądam na laptopie jest dość jednolicie niebiesko tak jak bym oglądał różne modele. Niestety jest to problem, z którym się często stykamy nie zawsze mając tego świadomość. Ja na to zacząłem zwracać bardziej uwagę dopiero gdy zacząłem mieć do czynienia z przygotowywaniem materiałów, w tym zdjęć, do druku. Ale o tych kwestiach jest na Forum w innych miejscach sporo napisane. Piszę żeby zwrócić na to uwagę osobom, które z fotografią dopiero zaczynają. z serdecznymi pozdrowieniami dla wszystkich Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Buldożer bardzo fajnie wyszedł,ale operator razi swoją czystością.Można go trochę dopracować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi