toled Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 W moje rączki wpadł dość dawny, bo z 2016 roku wypust Aoshimy. Otóż jest to Pagani Huayra - Overseas Edition i przyznam szczerze, że kupiłem go oczami, z uwagi na przepiękne zdjęcie na pudełku A w środku: 4 ramki czarne 2 ramki szare 1 ramka czerwona 1 ramka chromowana 1 ramka w kolorze aluminium matowe 2 ramki białe 2 x nadwozie - białe oraz przeźroczyste 4 opony - guma syntetyczna 1 ramka bezbarwna Instrukcja, kalkomania i maski na szyby do malowania Czyli w stylu Aoshimy - nawalone ramkami i częściami tyle, że głowa boli. Plastik dość gruby, jakość niezła, ilość szczegółów przeciętna. Można nabyć dodatkowo zestawy waloryzacyjne od Aoshimy lub bardzo drogi zestaw od Hobby Design. Oszklenie bardzo klarowne, bez rysek. Grubość oszklenia na poziomie innych producentów. To co mi się bardzo spodobało w tym zestawie to dwa nadwozia, a raczej przednia i tylna klapa - z plastiku białego i przeźroczystego oraz w pełni otwierane wszystkie elementy nadwozia - przód, tył, drzwi. Na minus - szkoda, że Aoshima nie dodaje kalkomanii carbonowych, bo w tym modelu będzie tego mnóstwo. Opony sztuczna guma, z bocznymi napisami i dobrze odwzorowanym bieżnikiem. To co lubię u Aoshimy - ramka w kolorze matowym aluminium, bardzo ładnie wygląda. Aczkolwiek nie wszystkie części z tej ramki powinny być w takim kolorze. Dla osób, które składają modele Aoshimy tutaj nie będzie żadnego przeskoku - ta sama jakość co np. w Diablo GT, Aventadorach i innych. Dla osób nowych w temacie modeli, ten zestaw może na dzień dobry przytłoczyć ilością części, jednak składa się przyjemnie, a dodatkowy zestaw waloryzacji od Aoshimy jest tani. Moja ocena: 4+/5 Ładne pudełko zachęca do zakupu, można zrobić model w przeźroczystymi elementami albo pomalowany na przepiękne kolory np. perłowa czerwień. Dodatkowym atutem jest otwierane w pełni nadwozie. Tak jak wcześniej wspomniałem, żal że nie ma kalkomanii imitujących carbon - można kupić jeden, dwa arkusze i zrobić sobie szablony, ale roboty będzie mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi