Pafica Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Bburago 1/24. Walał się po kątach, pożałowałem go i postanowiłem odbudować. Na razie zedrę lakier, w krecie mam nadzieję, że nie uszkodzi stopu z jakiego jest karoseria. Poddam go lekkiemu tuningowi, żeby ukryć istniejące i nieusuwalne nidoskonałości. Lista zmian które wykonam: -dodam jakieś fotele z innej bryki, bo tych punciakowych już nie znajdę -zmienię koła na jakieś inne, ale małe -rozmiar oryginalny 13-14 -podpicuję wnętrze -poprawię deskę rozdzielczą -zmienię kształt lusterek na takie jak w oryginale. Liczę na waszą pomoc bo jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o cywile. Problemem jest też brak jakiegokolwiek sklepu modelarskiego, co wymusi używanie części samoróbek, albo adaptacji z jakiś innych zabawek-modeli. No to co-pomożecie Niestety, szyby są w tragicznym stanie, porysowane jak cholera, da się coś zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Matowisz papierem 2000 na mokro a potem robisz polerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 To pomoże, niestety szybka pękła o dołu, po lewej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 Wycieraczka powinna zasłonić. A jak nie to trudno-będzie pęknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Jak by co, to służę materiałem zdjęciowym 1:1 Miłej zabawy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 Lampy-jeszcze sporo do zrobienia. Niestety na fotach nie widać różnicowania kolorów.... I krecikujemy resztę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 Pane nie wiem czy wiesz ale metalu się nie kreciukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 A DOTować można?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Maja 2008 Autor Share Napisano 20 Maja 2008 To nie metal a jakiś stop, i krecik go nie tyka, sprawdzałem wcześniej. Zresztą lakieru na nim też nie Skończyłem na starej metodzie- papierek ścierny w lapkę i do roboty panie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccsrally Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 wystarczy zwykle nitro i lakierek schodzi jak zloto i zostaje nam czysciutka karoseria. pozniej zlikwiduj nadlewy i braki wypelnij zwykla szpachla samochodowa. a na koniec podklad motipa i do tego jakis ladny lakier na koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi