Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Nie wiem od czego zacząć, ale może zacznę od tego że moja dotychczasowa przygoda z modelarstwem była małym kalectwem tego pieknego hobby, ale dzięki dość negatywnym opinią mojego poprzedniego modelu postanowiłem poprosić o pomoc ekspertów i tak udało mi się skontaktować z koksikiem750 który poradził mi na początek mojej przygody z modelarstwem mazde Rx-7 i teraz z jego pomocą będę sklejał właśnie ten modelik.

Mazda aż się prosi o czerwony kolor jednak moja będzie srebrna użyję do pomalowania farby vallejo, podkład mr.surfacer 1200

Edytowane przez Gość
Napisano

No to pozostało życzyć powodzonka i przyglądać się relacji gdyż mam ją też na stanie

Pozdrawiam ccrriiss

Napisano
była małym kalectwem tego pieknego hobby, ale dzięki dość negatywnym opinią mojego poprzedniego modelu postanowiłem poprosić o pomoc ekspertów

To bardzo dobrze, ze chcesz się rozwijać! Gratulacje podejścia. Rispekt. Czekam na fotki.

Napisano
Kolejna RX-7 na forum ,czekamy na relacje , i czy bedziesz zamieniał felgi bo te sa lipne ... i co jeszcze bedziesz modyfikował ??

Spokojnie, niech chłopak wykona poprawnie seryjny model - na modyfikacje przyjdzie czas

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Nie jest źle - podkład mógłby być troszkę bardziej rozcieńczony. Ogólnie jest Ok. Zeszlifuj całą karoserię papierem 2000 i daj ostateczną warstwę

Napisano

Ładnie położony podkład, jednak w niektórcyh miejscach musisz koniecznie przeszlifować papierem wodnym.

• 3 months later...
Napisano

Gotowa karoseria, jestem z niej średnio zadowolony. Czekam na wasze komentarze żeby zdecydować co dalej.

63f7a51d208f8c5a.jpg

519ed3e6a5241b2c.jpg

6cb3543719993f7d.jpg

Napisano

Mam nadzieję że te wszystkie białe kreski są od swiatła a nie w rzeczywistości. Rzyczyę powodzenia w modelarstwie i ie mart się jeżeli ci coś nie wyjdzie.Ja też na początku kaleczyłem modelarstwo.

Napisano

Białe kreski na masce to załamane światło, natomiast takie białe punkciki to kurz nie przetarłem modelu przed zdjęciem :P Postaram się w najbliższym czasie wrzycić lepsze fotki.

Napisano

Jeszcze przeszlifuj i wypoleruj kaste - gdzieniegdzie zrobiła Ci się skórka pomarańczy. I zapuśc linie podziału czarną farbką - będzie lepiej wyglądał.

Pozdrawiam

Napisano

No polerke jeszcze poprawię, a jak najefektywniej zrobi te linie podziału. Próbowałem igłą ale nie wychodziło tak jak trzeba i zrezygnowałem. Jaki ty masz sposób ?

Napisano

Bierzesz czarną farbę - rozcieńczasz ją, bierzesz cieniutki pędzelek, moczysz leciutko i wpuszczasz w linie podziału i czekasz aż farba popłynie po całej linii. Potem nadmiar farby z karoserii wycierasz wacikiem ( z wodą lub rozcieńczalnikiem - w zależności jakiej farby użyjesz)