Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam okazję kupić model Hellera Renault R-35 w skali 1:35. Wiem, że model jest trudno dostępny, ale zastanawiam się jak to jest z samą jakością francuskiej firmy, a ściślej rzecz ujmując tego modelu. Czekam z niecierpliwością na opinie.

Napisano

Witam,

Jeżeli chcesz mieć dużo, duuużo dopasowywania i model uproszczony- kup go! Gąsienice bardzo sztywne, faktura powierzchni odlewów do poprawki, do tego figurki załogi. Aha jeszcze do tego coś nie tak z geometrią wieży... Póki co, nie ma na rynku poważnego Renaulta.

Napisano

Cześć

Kiedyś dłuuuugo polowałem na ten zestaw (nie było jeszcze chińskich produktów na rynku, w ogóle nie było jeszcze na świecie Trumetera ani Bronco - były to wczesne lata 90-te). Kupiłem go za jakąś chorą cenę w edycji z Gunze Sangyo - mniej więcej równowartość połowy wypłaty !. Model, nawet jak na poziom tamtych lat był beznadziejny!!! Koszmarnie niedopasowane elementy, mocno uproszczone w newralgicznych miejscach, takich jak zawieszenie. Gąsienice hellerowskie od razu do wyrzucenia - zero elastyczności czy plastyczności. Na szczęście były w nim japońskie, taż zresztą kiepskie patrząc z dzisiejszej perspektywy.

Reasumując - odradzam!!!

Napisano

Dzięki. Przy tak przytłaczających opiniach, wydatek 60 złotych za model w który trzeba będzie włożyć drugie tyle, faktycznie nie ma sensu.

Napisano

Tu już nawet nie chodzi o pieniadze. Po prostu do tego modelu NICZEGO (poza gąskami z Hobby Bossa do H-35, są chyba podobne) nie dokupisz teraz. Tych z Gunze nie produkują od 15 lat chyba. Wszystko trzeba robić na piechotę, a to mordęga zdrowa. Po porostu gra nie warta świeczki, zważywszy, że ten model jest już w zapowiedziach dwóch producentów i jestem pewien, ze będzie zdecydowanie lepszy ))