Mierzu Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Mam okazję kupić model Hellera Renault R-35 w skali 1:35. Wiem, że model jest trudno dostępny, ale zastanawiam się jak to jest z samą jakością francuskiej firmy, a ściślej rzecz ujmując tego modelu. Czekam z niecierpliwością na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Witam, Jeżeli chcesz mieć dużo, duuużo dopasowywania i model uproszczony- kup go! Gąsienice bardzo sztywne, faktura powierzchni odlewów do poprawki, do tego figurki załogi. Aha jeszcze do tego coś nie tak z geometrią wieży... Póki co, nie ma na rynku poważnego Renaulta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Cześć Kiedyś dłuuuugo polowałem na ten zestaw (nie było jeszcze chińskich produktów na rynku, w ogóle nie było jeszcze na świecie Trumetera ani Bronco - były to wczesne lata 90-te). Kupiłem go za jakąś chorą cenę w edycji z Gunze Sangyo - mniej więcej równowartość połowy wypłaty !. Model, nawet jak na poziom tamtych lat był beznadziejny!!! Koszmarnie niedopasowane elementy, mocno uproszczone w newralgicznych miejscach, takich jak zawieszenie. Gąsienice hellerowskie od razu do wyrzucenia - zero elastyczności czy plastyczności. Na szczęście były w nim japońskie, taż zresztą kiepskie patrząc z dzisiejszej perspektywy. Reasumując - odradzam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Dzięki. Przy tak przytłaczających opiniach, wydatek 60 złotych za model w który trzeba będzie włożyć drugie tyle, faktycznie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Tu już nawet nie chodzi o pieniadze. Po prostu do tego modelu NICZEGO (poza gąskami z Hobby Bossa do H-35, są chyba podobne) nie dokupisz teraz. Tych z Gunze nie produkują od 15 lat chyba. Wszystko trzeba robić na piechotę, a to mordęga zdrowa. Po porostu gra nie warta świeczki, zważywszy, że ten model jest już w zapowiedziach dwóch producentów i jestem pewien, ze będzie zdecydowanie lepszy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi