birborkg Napisano 13 Sierpnia 2021 Share Napisano 13 Sierpnia 2021 (edytowane) Poszukuję przykładów malowań samolotów IL-10 i Yak-11 z 48 Pułku Lotnictwa Myśliwsko-Szturmowego z Latkowa w latach 1952 - 1959. Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez birborkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 13 Sierpnia 2021 Share Napisano 13 Sierpnia 2021 O polskich Iłach był artykuł w Mini Replice, spróbuję po pracy lub w łikend się dokopać i sprawdzić czy coś było o 48.PLMSz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2021 Byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Sierpnia 2021 Share Napisano 13 Sierpnia 2021 54 minuty temu, birborkg napisał: IL-10 i Yak-18 W 48.PLMSz latały samoloty Ił-10 i Jak-18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 13 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2021 To wiem wiem też że malowane były od góry kolorem oliwkowym od spodu jasnoniebieskim. Wiem też że posiadały oznaczenie cyfrowe w kolorze białym na stateczniku pionowym. Tylko krój liter był różny. I jeszcze jedna niewiadoma to w jakim kolorze malowane były końce statecznika pionowego i kołpaki. Dla tego poszukuję zdjęć i opisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi