rubid Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Przede wszystkim nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem mój wątek. Jeśli jednak jest źle, za co przepraszam, prosiłbym o przeniesienie Po dłuższym zagłębianiu się w necie niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie :( Chciałem zakupić ten oto model: http://mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=105708&grp=&f_pkt= problem w tym, że nie mogę znaleźć nigdzie numerów farb. Napisałem do sklepu to odpisał mi facet: Niestety academy nie podaje w instrukcji numeracji farb, tylko slownie"czarny" "czerwony" itd, generalnie tyle samo a nawet wiecej bo widac odcienie mozna wywnioskowac ze zdjecia. Przy innych firmach moglibysmy spisac z pudelka lub z instrukcji to co jest wymienione, ale tu polecam po prostu dobrac farby na oko ze zdjecia na stronie Więc skoro na oko to prosiłbym już doświadczonych modelarzy o pomoc Jakie to mogą być farbki? Przeważnie maluję Humbrolkami a ten model ma być pierwszym jakim będę malował areo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Według mnie to będą to następujące numery: Matt Light Grey -nr 147 Matt Black -nr 33 Matt White - nr 34 Insignia Yellow - nr 154 Insignia Red -nr 153 LUB Matt Scarlet -nr 60 Napisałem Lub ponieważ oba kolory są bardzo podobne do tego ze zdjęcia,więc wybór należy do ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verelad Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Znalazłem to w innym temacie, w poście imt: http://www.airwar.ru/other/draw/la7mbi.html Przyda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 niezłe Dzięki verelad ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi