jmx62 Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Model wyścigówki DeHavillanda zbudowanej specjalnie na wyścig na trasie Anglia-Australia w 1934. Samolot miał rejestrację tak jak i model Airfixa G-ACSS. Co ciekawe ten egzemplarz(jeden z trzech zbudowanych) zachował się do dzisiejszego dnia. A sam model jak to stareńki Airfix pochodzący z połowy ubiegłego wieku. Wypukłe linie, których prawdę powiedziawszy było tylko kilka na całej powierzchni, praktycznie żadnych szczegółów w kokpicie i we wnękach podwozia. I tak został przeze mnie zbudowany około 2000 roku. Trudne malowanie bo błyszczący lakier pokazujący wszelkie niedoskonałości powierzchni. Oczywiście Humbrol+pędzle. Pokazuję ten model chociaż pochodzi z edycji 1998 ale to i tak vintage bo pochodzi z 1957(wg scalemates) a pamiętam, że za PRLu- był dostępny w SH czyli chyba edycja 1975. Jeszcze był w ofercie Airfixa w latach 2011-14. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 4 Września 2021 Share Napisano 4 Września 2021 (edytowane) Błyszczącą farba trudno sie maluje pedzlem. Wiec zawsze mozna czerwony matowy i dac na to lakier błyszczący , przynajmniej ja tak robiłem. Edytowane 4 Września 2021 przez DamianosPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi