jmx62 Posted September 3, 2021 Share Posted September 3, 2021 Model wyścigówki DeHavillanda zbudowanej specjalnie na wyścig na trasie Anglia-Australia w 1934. Samolot miał rejestrację tak jak i model Airfixa G-ACSS. Co ciekawe ten egzemplarz(jeden z trzech zbudowanych) zachował się do dzisiejszego dnia. A sam model jak to stareńki Airfix pochodzący z połowy ubiegłego wieku. Wypukłe linie, których prawdę powiedziawszy było tylko kilka na całej powierzchni, praktycznie żadnych szczegółów w kokpicie i we wnękach podwozia. I tak został przeze mnie zbudowany około 2000 roku. Trudne malowanie bo błyszczący lakier pokazujący wszelkie niedoskonałości powierzchni. Oczywiście Humbrol+pędzle. Pokazuję ten model chociaż pochodzi z edycji 1998 ale to i tak vintage bo pochodzi z 1957(wg scalemates) a pamiętam, że za PRLu- był dostępny w SH czyli chyba edycja 1975. Jeszcze był w ofercie Airfixa w latach 2011-14. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianosPL Posted September 4, 2021 Share Posted September 4, 2021 (edited) Błyszczącą farba trudno sie maluje pedzlem. Wiec zawsze mozna czerwony matowy i dac na to lakier błyszczący , przynajmniej ja tak robiłem. Edited September 4, 2021 by DamianosPL 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts