Wierzbol Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 (edited) Witam wszystkich, po dłuższym czasie nieobecności ruszyłem z nowym projektem (jak się okazało wspominałem o nim 8 lat temu ). Zamysł jest zrobienia samochodu w wersji na ćwierć mili, obniżonego z wystającym silnikiem. Jak widać na zdjęciu obiekt prac jest trudny, nawet producent na pudełko dał kiepskie zdjęcie (spasowanie dachu i maski). Poszerzanie nadkoli, żeby koła weszły. Kompresor własnej produkcji w toku grill z siatki Edited January 26 by Wierzbol 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liinc Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Maszyna piekna! Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted September 17, 2021 Author Share Posted September 17, 2021 postepy, gril zrobiony i kompresor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted September 20, 2021 Author Share Posted September 20, 2021 (edited) W dniu 16.09.2021 o 20:25, Liinc napisał: Maszyna piekna! Powodzenia Nie zgodzę się, uważam, że maszyna wyjątkowo paskudna!, ale klasyk z tamtych lat więc czuję się w obowiązku odhaczenia, z tąd tyle przeróbek Edited September 20, 2021 by Wierzbol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liinc Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 8 godzin temu, Wierzbol napisał: Nie zgodzę się, uważam, że maszyna wyjątkowo paskudna!, ale klasyk z tamtych lat więc czuję się w obowiązku odhaczenia, z tąd tyle przeróbek No, kazdy ma prawo do swojej opini i upodoban. Ja generalnie lubie takie auta z tamtych lat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted September 27, 2021 Author Share Posted September 27, 2021 (edited) W dniu 20.09.2021 o 18:48, Liinc napisał: No, kazdy ma prawo do swojej opini i upodoban. Ja generalnie lubie takie auta z tamtych lat Ja także, wystarczy spojrzeć na moją półkę przedział między 1967-1971, ale nie ten konkretny chellenger (poprawka, sprawdziłem w necie, żaden challenger nie był ładny od kąd zaczęli je robić, a potem było jeszcze gorzej po 1978) Edited September 27, 2021 by Wierzbol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liinc Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 10 godzin temu, Wierzbol napisał: Ja także, wystarczy spojrzeć na moją półkę przedział między 1967-1971, ale nie ten konkretny chellenger (poprawka, sprawdziłem w necie, żaden challenger nie był ładny od kąd zaczęli je robić, a potem było jeszcze gorzej po 1978) Z tym sie zgodze ze po 78r byly to już niewypaly ale ten challenger jeszcze jest ok aczkolwiek charger jest lepszy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 26 Author Share Posted January 26 Po pół roku coś się ruszyło, na początek folia chromowa i efekt sami oceńcie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liinc Posted January 26 Share Posted January 26 Efekt? Bomba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 28 Author Share Posted January 28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted January 28 Share Posted January 28 Czołem, folia chromowa? podrzuć jakiś link żeby zbadać ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 29 Author Share Posted January 29 (edited) Kolejny postępy, rozdzielacz w toku. Zakupiona tez farba (na zdjęciu), oraz pokazuje rozwiązanie które bardzo polecam głównie na rury wydechowe, czyli zaciski na kable (pod farbką), cienkie ścianki wyglądają proporcjonalnie do średnicy rury, efekt można zobaczyć na poprzednim projekcie ’70 Chevelle przy którym go zastosowałem. Edited January 29 by Wierzbol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 29 Author Share Posted January 29 (edited) 6 godzin temu, GTiStyle napisał: Czołem, folia chromowa? podrzuć jakiś link żeby zbadać ten temat. moja ma już ponad 10 lat, ale klej jeszcze jakoś trzyma, wycinasz z zapasem a potem delikatnie nożem przejeżdżasz w miejscu gdzie np. listwa się kończy i gotowe, ale zaskoczyła mnie przy oklejaniu kompresora, że aż tak się rozciąga (oklejane z jednego kawałka). Edited January 29 by Wierzbol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted January 29 Share Posted January 29 dzięki. Obadam temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 31 Author Share Posted January 31 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted January 31 Author Share Posted January 31 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtosDK Posted February 1 Share Posted February 1 Super wygląda, z czego przewody zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzbol Posted February 2 Author Share Posted February 2 (edited) 18 godzin temu, WojtosDK napisał: Super wygląda, z czego przewody zrobiłeś? Co ja będę tłumaczyć, na piątym zdjęciu od góry widać zestaw Detail Master Edited February 2 by Wierzbol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts