jmx62 Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 (edited) Ciekawy model ciekawego samolotu na którym latali Nasi we Francji. Pierwowzór modelu to Heller nr kat. L091 z 1966r. Mój ulep to przepak naszego Intecha nr kat. T18 Zbudowany około 20 lat temu, pierwsze próby rycia linii na wklęsłe, delikatne podrasówki typu wychylone powierzchnie sterowe. Tutaj niestety przedobrzyłem bo zasugerowałem się dokładnie tym co zaoferował model czyli wychylone klapy niestety nie tego typu co było w oryginalnym samolocie. Słabiutkie kalkomanie Intecha rozpadały się przy kontakcie z wodą i trzymały tak sobie. Model pędzlowany oczywiście Humbrolami, kolorystyka dobrana wg klasycznej książki Pana Krzysztofa Wagnera "Budowa plastykowych modeli samolotów", niestety nie pamiętam już jakie to były numery emalii. Wydaje mi się, że wyszło w miarę dobrze. Edited September 21, 2021 by jmx62 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmx62 Posted September 28, 2021 Author Share Posted September 28, 2021 W życiu bym nie przypuszczał że za takiego ulepa można dostać fotkę tygodnia!!! Super, mega Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts