jmx62 Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 (edited) Żeby nie było że tylko modele samolotów się tutaj pokazuje to wrzucę takiego potwora wykopanego u babci na strychu. Model tego czołgu pochodzi z lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku i był wypuszczony w tradycyjnej dla tamtego okresu skali 1/76 lub jak kto woli w skali kolejkowej HO/00. Co ciekawe niektóre edycje tego modelu opiewały na skalę 1/72, w jakiej skali rzeczywiście ten model jest wyprodukowany to niestety nie wiem, nie mierzyłem, zresztą kto wtedy mierzył modele czy przykładał je do planów? Kleiło się jak leci i tyle, ważne żeby był sklejony. Mój model Churchilla był pierwszym modelem czołgu sklejonym przeze mnie ... czterdzieści parę lat temu i wygląda jak wygląda, eh!!! Pędzlowany i humbrolowany. I tyle... Edited September 21, 2021 by jmx62 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts