AnatolPigwa Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Witam, Wpadłem na pomysł, po czasie okazało się że niezbyt mądry, aby zamaskować podwozie Liquid Mask Vallejo. Tyle że płyn wgryzł się w farbę i nie chce zejść:( czy ktoś z forumowiczów ma pomysł jak to wyczyść nie niszcząc modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 Miałem tak ta moim pierwszym modelu. Wykorzystałem fakt, że glut zastałęj maski w płynie dobrze przyczepia się do maski na modelu. Delikatnie tapuj tym glutem po masce na modelu, a będzie się do niego przyklejać. Powoli i skrupilatnie. Czasem z super trudno dostępnych miejsc usuwałem wykałaczką delikatnie. Długo to trwało ale dałem radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 11 godzin temu, AnatolPigwa napisał: Witam, Wpadłem na pomysł, po czasie okazało się że niezbyt mądry, aby zamaskować podwozie Liquid Mask Vallejo. Tyle że płyn wgryzł się w farbę i nie chce zejść:( czy ktoś z forumowiczów ma pomysł jak to wyczyść nie niszcząc modelu? Gdzieś widziałem na youtubie , jak ktoś pomagał sobie przy zdejmowaniu tego dziadostwa z trudno dostępnych miejsc blu tackiem, taka masa samoprzylepna, niechciany maskol się przyklejał do tej masy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 2 godziny temu, Evildead napisał: Gdzieś widziałem na youtubie , jak ktoś pomagał sobie przy zdejmowaniu tego dziadostwa z trudno dostępnych miejsc blu tackiem, taka masa samoprzylepna, niechciany maskol się przyklejał do tej masy Dokładnie tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi