cruenzo Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 droga wycieczko...potrzebowałem dorobić kilka drobnych płaskich elementów do minenraumera i postanowiłem je odlać za pomocą distalu a formę zrobiłem z plasteliny. wszystko fajnie jak na kombajnie, tyle że mam problem z oczyszczeniem odlewu z plasteliny. czy ktoś w was przerabiał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Wrzuć do benzyny. W dawnych latach kiedy nie było sylikonów do odlewów itd. takoż się metodę stosowało. Wspomaganie w postaci szczoteczki do zębów mile widziane (polecam nie swoją szczoteczkę - to ważne... smak benzyny się długo trzyma ). Tak poważnie - używałem benzyny lakowej, ale potestuj najpierw na kawałku plasteliny w której robiłeś odcisk, może mieć inny skład niż ta moja za komuny . Powinna się rozpuścić, lub w znacznym stopniu zmięknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fankol Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Benzyna lakowa.....:-) Umyj wodą z mydłem pod bieżącą wodą. Możesz użyć szczotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2008 dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi