Godfryd Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 więc kiedy robie foty modeli zawsze wychodzą mi nieostre i trudno rozpoznać co fotografia przedstawia. nie wiem w czym problem dlatego moje pytanie jest takie: jak zrobić zdjęcie modelu (porządne zdjęcie) z góry mówie że nie mam statywu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Duuuuzo swiatla. Im wiecej dasz swiatla, tym krotszy czas espozycji ustawi sobie Twoj aparat. Im krotszy czas, tym mniej rozmazane zdjecie. Ma to jedna wade. Im krotszy czas, tym wieksza przeslona, a co za tym idzie mniejsza glebia ostrosci. I moze sie przytrafic, ze bedziesz fotografowal model, zlapiesz ostrosc na srodku kadluba (czegokolwiek, co by to nie bylo),a przod i tyl beda nieostre. Zakladajac, ze bedziesz robil powiedzmy, z polprofilu... No i jeszcze jedna rzecz wchodzi w gre. Wyczysc porzadnie obiektyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2006 a potem jak szczegóły robie?? (3krotny zoom optyczny mam chyba) a z czego można statyw zaimprowizować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Lepiej nie improwizuj, tylko kup sobie takie cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 A może byś się tak pochwalił, czym fotografujesz ? I przede wszystkim czy "TO" ma tryb makro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniak Napisano 27 Czerwca 2006 Share Napisano 27 Czerwca 2006 Albo cos takiego zawsze mozna wziasc na wakacje i trzaskac zachody slonca z normalnej wysokosci pozdro... a do modeli tez sie nada bo sam uzywam http://www.allegro.pl/item111173218_super_statyw_142cm_3d_pokrowiec_poziomica_wawa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi