Jerry Napisano 13 Października 2021 Share Napisano 13 Października 2021 (edytowane) Koledzy. W przerwach pracy nad invaderem, do którego wciąż zbieram materiały wpadł mi taki o to model. 737 800 ze Zvezdy 1 :144 Zapotrzałym się w Blaszki z Metalic Details, maski KV, oraz stencile z Bonzai. Mam tylko dylemat. Mianowicie ten Corogard. Czytałem o nim tu na forum, ale w dalszym ciągu nie wiem jaki najodpowiedniejszy będzie ten kolor. Jedni piszą że Tamiya XF-53 inni że Revell. Tamka ma według mnie za gruby pigment. Myślałem o alcladzie zabezpieczonym aqua shine gloss. Nie mniej nie wiem jeszcze jak jest to podzielone. Ma ktoś dokładne rozplanowanie tego Corogardu na skrzydle? Bo oglądając zdjęcia skrzydła z SP-ESA mam mieszane uczucia. Teraz jeszcze w kwesti kolorów samego skrzydła. Jak z rozpiski Karaya Czyli mamy tu FS 16515, FS 17178, FS 17875. I kolejne Pytanie bo według zdjęć całe skrzydło od spodu jest w jednym kolorze coś ala neutral gray? Więc jeśli spód cały szary, to czemu tu na rozpisce pokazują ciut inaczej? z jakiej palety najlepiej brac te FSY aby były jak najbardziej odzwierciedlające. Wybaczcie prosze te pytania ale Cywilnego Jeta robie po raz pierwszy i nie chcę popełnić gafy na starcie. I ostatnie Pytanie to pytanie o Ledy. Milczący co prawda struga dla mnie moduł pod oświetlenie, ale jakich diód używaliście do oświetlenia modelu. Te z Ali, czy w PL też można kupić? bo martwi mnie grubość wingleta w tym modelu i nie wiem czy ta dioda jest malutka że w niego wejdzie, czy ja przesadzam. Dziękuję za cierpliwość i za pomoc przy starcie. Edytowane 13 Października 2021 przez Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Do malowania skrzydeł jest gotowy kolor od MrPaint Boeing Grey jak i od Banzai Farba Airlines Colors Wings Grey - Creativ colors CC-PA027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 14 Października 2021 Autor Share Napisano 14 Października 2021 No to już coś a co z resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 Witam Pomalutku do przodu. 144 to dla mnie nowość i muszę zmienić przyzwyczajenia. Nie mniej ciut podziałałem w oczekiwaniu na potrzebne materiały. Na początek zająłem się silnikami i komorą podwozia. O to co zdziałem. https://www.airplane-pictures.net/photo/1385512/sp-esa-enter-air-boeing-737-800/ Tu Pytanie. Jaki powinien byc kolor wnęk podwozia? czy zależy to od Lini Lotniczych czy od konkretnego egzemplarza? Brakujące elementy zostaną doklejone wkrótce. Pozdrawiam Jerry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 18 Października 2021 Autor Share Napisano 18 Października 2021 Przednie Podwozie w zasadzie gotowe do malowania. Było troszku nadlewek. I poskładanie tak małych elementów. Nie mniej dla mnie to spory sukces Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi