pepik Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Witam. Zaczynam prace nad tym właśnie modelem TOYOTA LITEACE NOAH ROAD TOURER TUNER Model zakupiony z allegro. Wydaję mi się bardzo ciekawy mały in-box Kasta: Komplet ospojlerowania: I ładne fele z delikatnym rantem: Tak wygląda po złożeniu: zastanawiam się nad kolorem auta... Może dwukolorowe nadwozie... Jak tylko wrócę z pracy zabieram się za prace nad karoserią jakieś porady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Hehe bardzo taki fajny, a zarazem śmieszny to autko.Felgi są ładne , życzę powodzeniu w składaniu modeliku będę obserwował. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Już zakupiłem lakier do niego... wybór padł na Kość słoniową... jeszcze nie wiem czy cały taki czy po połowie z czarnym np. Co myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 zielony i ten twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Fajny model... nie spotykany ,a zarówno współczesny... dla mnie bardzo interesujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Zastanawiam się nad połączeniem z tym zielonym. Jaki dokładnie odcień zielonego masz na myśli? Coś z ciemniejszego czy jasny? Z prac nad modelem to na razie położony tylko podkład: No i próbną warstwę Kości słoniowej udało mi się przed chwilą położyć. Nawet ładnie się prezentuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Ja bym zrobil ten model na blekitno, a jak zielony to jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Patrz , akurat taki posiadasz xD . Model niczego sobie , podoba mi sie , czekam na efekty lakieru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Patrz , akurat taki posiadasz xD . Model niczego sobie , podoba mi sie , czekam na efekty lakieru . No wiem że taki posiadam I przez to chcę podpowiedzieć koledze że jak chce mieć wyjątkowe auto to ten kolorek będzie odpowiedni do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 uu widzę że model cieszy się powodzeniem więc jednak kość słoniowa ładnie wygląda już pomalowałem wstępną warstwą. A połączę to z zielonym szmaragdowym taki ciemniejszy zielony niestety ale nie mam dostępu do lakieru z palety lamborghini a model maluje spreyem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 No cieszy się powodzeniem bo to taki nietypowy modelik A pozatym bardzo fajny wygląd i ciekawy kolorek Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Więc prace posunięte trochę naprzód. Złożyłem podwozie (samo zawieszenie i tarcze hamulcowe) i można było przymiarkę z felgami do zdjęć zrobić. Tutaj z Kością Słoniową na całości: Tutaj już w "swoich" barwach: (zderzak doczepiony na sucho do zdjęcia - będzie pomalowany na zielono z czarnymi wstawkami) To by było na razie na tyle. Mile widziane porady. Jak zdążę to pomaluję jeszcze jedną warstwą Kości Słoniowej pozdro aa i POLSKA GOLA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 No no ładnie to wygląda nie powiem.A co do malowania to zrób tak zderzak na zielono,tą siatkę w zderzaku albo na czarno albo chromowaną,grill też chromowany lub pozostawić w kolorze kości słoniowej i lusterka na zielono tak żeby góra auta nie była tak jednakowa Tak mnie by się to widziało,lecz wszystko zależy od Ciebie. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) tak samo mi się wydaję zderzak już schnie myślałem też nad grafiką na auto jakieś ładne białe naklejki albo coś a jeszcze ramki okien zrobić na czarno jak w instrukcji?? czy pozostawić w kolorze? ------------------------------------------------------------------ inny rodzaj felg założyłem. Ale w tamtych chyba ładniej wygląda Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Pomaluj te ramki (uszczelki), będzie realistyczniej wyglądało . A co do kolorku to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 polakierowane już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Powiem szczerze że wygląda to na zwykła furgonetkę a nie na tuningowanego vana....no ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Felgi z pudła zdecydowanie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 a jeszcze ramki okien zrobić na czarno jak w instrukcji?? czy pozostawić w kolorze? Może zrób je w chromie wyglądało by to bardzo elegancko Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Rób czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Listwy w chromie pasowałyby gdyby całe auto było ciemniejsze, przy białym zrób czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepik Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 mam pytanie jeszcze: Czy w przednim zderzaku wyciąć kratki i wkleić siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 No na pewno będzie wyglądało bardziej realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi