pepik Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Witam. Zaczynam prace nad tym właśnie modelem TOYOTA LITEACE NOAH ROAD TOURER TUNER Model zakupiony z allegro. Wydaję mi się bardzo ciekawy mały in-box Kasta: Komplet ospojlerowania: I ładne fele z delikatnym rantem: Tak wygląda po złożeniu: zastanawiam się nad kolorem auta... Może dwukolorowe nadwozie... Jak tylko wrócę z pracy zabieram się za prace nad karoserią jakieś porady mile widziane Cytuj
eKrystian Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Hehe bardzo taki fajny, a zarazem śmieszny to autko.Felgi są ładne , życzę powodzeniu w składaniu modeliku będę obserwował. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj
pepik Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Napisano 5 Czerwca 2008 Już zakupiłem lakier do niego... wybór padł na Kość słoniową... jeszcze nie wiem czy cały taki czy po połowie z czarnym np. Co myślicie?? Cytuj
truckman Napisano 5 Czerwca 2008 Napisano 5 Czerwca 2008 Fajny model... nie spotykany ,a zarówno współczesny... dla mnie bardzo interesujący. Cytuj
pepik Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Napisano 6 Czerwca 2008 Zastanawiam się nad połączeniem z tym zielonym. Jaki dokładnie odcień zielonego masz na myśli? Coś z ciemniejszego czy jasny? Z prac nad modelem to na razie położony tylko podkład: No i próbną warstwę Kości słoniowej udało mi się przed chwilą położyć. Nawet ładnie się prezentuje... Cytuj
milmak Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Ja bym zrobil ten model na blekitno, a jak zielony to jasny Cytuj
Maciek92 Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Cytuj
ccrriiss Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Patrz , akurat taki posiadasz xD . Model niczego sobie , podoba mi sie , czekam na efekty lakieru . Cytuj
ccrriiss Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 No modelik wyczesany Ja machąłbym go na drażniący błękitny, albo drażniący limonkowy Będę tu od czasu do czasu zaglądał bo modelik ciekawy. Powodzenia Jeżeli limonkowy to może kolorek z palety Lamborghini Bardzo się rzuca w oczy Pozdrawiam ccrriiss Patrz , akurat taki posiadasz xD . Model niczego sobie , podoba mi sie , czekam na efekty lakieru . No wiem że taki posiadam I przez to chcę podpowiedzieć koledze że jak chce mieć wyjątkowe auto to ten kolorek będzie odpowiedni do tego Cytuj
pepik Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Napisano 7 Czerwca 2008 uu widzę że model cieszy się powodzeniem więc jednak kość słoniowa ładnie wygląda już pomalowałem wstępną warstwą. A połączę to z zielonym szmaragdowym taki ciemniejszy zielony niestety ale nie mam dostępu do lakieru z palety lamborghini a model maluje spreyem Cytuj
ccrriiss Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 No cieszy się powodzeniem bo to taki nietypowy modelik A pozatym bardzo fajny wygląd i ciekawy kolorek Pozdrawiam ccrriiss Cytuj
pepik Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 Więc prace posunięte trochę naprzód. Złożyłem podwozie (samo zawieszenie i tarcze hamulcowe) i można było przymiarkę z felgami do zdjęć zrobić. Tutaj z Kością Słoniową na całości: Tutaj już w "swoich" barwach: (zderzak doczepiony na sucho do zdjęcia - będzie pomalowany na zielono z czarnymi wstawkami) To by było na razie na tyle. Mile widziane porady. Jak zdążę to pomaluję jeszcze jedną warstwą Kości Słoniowej pozdro aa i POLSKA GOLA!! Cytuj
ccrriiss Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 No no ładnie to wygląda nie powiem.A co do malowania to zrób tak zderzak na zielono,tą siatkę w zderzaku albo na czarno albo chromowaną,grill też chromowany lub pozostawić w kolorze kości słoniowej i lusterka na zielono tak żeby góra auta nie była tak jednakowa Tak mnie by się to widziało,lecz wszystko zależy od Ciebie. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj
pepik Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) tak samo mi się wydaję zderzak już schnie myślałem też nad grafiką na auto jakieś ładne białe naklejki albo coś a jeszcze ramki okien zrobić na czarno jak w instrukcji?? czy pozostawić w kolorze? ------------------------------------------------------------------ inny rodzaj felg założyłem. Ale w tamtych chyba ładniej wygląda Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj
adize Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Pomaluj te ramki (uszczelki), będzie realistyczniej wyglądało . A co do kolorku to super Cytuj
koksik750 Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 Powiem szczerze że wygląda to na zwykła furgonetkę a nie na tuningowanego vana....no ale to kwestia gustu Cytuj
ccrriiss Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 a jeszcze ramki okien zrobić na czarno jak w instrukcji?? czy pozostawić w kolorze? Może zrób je w chromie wyglądało by to bardzo elegancko Pozdrawiam ccrriiss Cytuj
koksik750 Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Listwy w chromie pasowałyby gdyby całe auto było ciemniejsze, przy białym zrób czarne Cytuj
pepik Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Napisano 19 Czerwca 2008 mam pytanie jeszcze: Czy w przednim zderzaku wyciąć kratki i wkleić siatkę? Cytuj
koksik750 Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 No na pewno będzie wyglądało bardziej realistycznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi