Tomasz_Dusza Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Zacząłem korzystać i maluje farbami Miga akrylowymi. Rozcieńczam je dedykowanym thinnerem miga do tychże farb, a aerograf czyszcze również cleanerem miga. Mam jednak problem z malowaniem ponieważ robią mi się "oczka rosołowe" czyli takie plamki. Daje 8-9 kropli thinnera i jakieś 20 kropli farby miga. Czy nie za dużo daje thinnera? Bo innej przyczyny nie widze... Narazie nie stosuje retardera bo nie dotarł jeszcze on do mnie a narazie odpukać aerograf nie zapycha się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 A w czym mieszasz farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 3 Listopada 2021 Autor Share Napisano 3 Listopada 2021 W zbiorniczku aerografu. Najpierw wlewam thinner potem farbe i pędzelkiem mieszam aż się wymiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 4 Listopada 2021 Autor Share Napisano 4 Listopada 2021 Miałem racje. Dawałem za dużo thinnera. Obecnie jak malowałem dałem 2 krople thinnera na 13 kropli farby miga i jest w porządku. Nawet zastanawiam się czy w ogóle jest potrzebny retarder ponieważ aerograf w ogóle nie daje sygnału jakby miał się zapchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi