Herod Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Taki tam wargamingowy, uproszczony model. Pomalowałem go na prezent dla kogoś i zasadniczo przede wszystkim byłem ciekawy co mogę tu osiągnąć. Bezstresowa zabawa efektami. Natomiast jeżeli chodzi o skalę 1/100 (nigdy wcześniej nie malowałem) to jestem mile zaskoczony nowymi modelami Zvezdy. Dali tyle detali ile tylko zdołali i ile zmieściło się w "groszowym" przedziale cenowym. Byłem pod wrażeniem gdy zobaczyłem np. miniaturowe nity. Sam model jest dość spory, wielkości pudełka zapałek i trochę szkoda iż nie ma otwieranych włazów dla np. dowódcy. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Według Surviving Panzers website po wojnie ocalało tylko 3 szt. tych pojazdów. Jedna sztuka w muzeum w Kubince a dwie sztuki w Lubuskim Muzeum Wojskowym w Drzonowie. Pozdrawiam Andrzej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Bardzo przyjemnie wygląda, ładna modulacja i weathering. Miałeś u siebie kalki? W moim ISU i w Panterze nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 Dziękuję. Kalek w zestawie nie było, Zvezdzie pewnie się nawet coś takiego nie opłaca, te zestawy są mocno budżetowe gdy mowa o otoczce. Ale mam w zbiorze sporo różnej kalkomanii do większych pojazdów (1:56). Często w różnych rozmiarach więc dopasowałem cyferki i gwiazdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi