gren Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 figurka tancerki z Chronos Miniatures wg opisu 1/24 ale figurka ma 82 mm więc raczej 1/20. zakupiona w Chinach i jedyna wada to za słabo dolane prawe oko ,dokładniej wewnętrzny kącik oka. ale jakoś to przegapiłem i wyszło dopiero przy malowaniu oczu . W twarzy oczy robię na końcu więc nawet nie próbowałem ,zwłaszcza że te oczy robiłem 3 razy .Zresztą nie wiem czy dałbym rade . wylepiłem dwie łuczniczki scytyjskie i przed pomalowaniem podobały mi się znacznie bardziej. Więc wymiękam. nadlewek niewiele i łatwe do usunięcia więc w zasadzie pomalować i posklejać. Trudno wyłapać wszystkie w falbankach i włosach, niektóre zobaczyłem dopiero po pomalowaniu. Warto wcześniej zwrócić uwagę na spasowanie włosów . ja tego nie zrobiłem więc nieco bardziej odstają na plecach , ale dobrze mi z tym. Zdjęcia w kolejności prac ,efekt końcowy w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Malowanie kobiecej skóry to bardzo ciężki temat, podsyłam parę filmików, może się przydadzą: https://www.youtube.com/watch?v=KZHd4BIAVK8&t=39s https://www.youtube.com/watch?v=Ba2q7pYqMjQ&t=319s https://www.youtube.com/watch?v=FvSAgNAWtGw&t=297s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Dzięki , poprzeglądam w weekend sądzę ze z skórą sobie radzę (jak dla mnie wystarczająco) gorzej z fotografowaniem. Szukam patentu na malowanie pończoch , bo z tych co robiłem nie jestem zadowolony .cała reszta jest w przyzwoita tylko te nogi mnie wkurzają .Bastet (poniżej)robię jak mam wenę już 2 miesiąc i końca nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 W dniu 2.02.2022 o 13:25, gren napisał: Dzięki , poprzeglądam w weekend sądzę ze z skórą sobie radzę (jak dla mnie wystarczająco) gorzej z fotografowaniem. Szukam patentu na malowanie pończoch , bo z tych co robiłem nie jestem zadowolony .cała reszta jest w przyzwoita tylko te nogi mnie wkurzają .Bastet (poniżej)robię jak mam wenę już 2 miesiąc i końca nie widać . Jeżeli chodzi o pończochy to najlepiej farba olejna w kolorze cielistym na akrylową biel. ewentualnie mgiełka z aerografu w wybranym kolorze najlepiej jakiegoś Tuszu (lepsze krycie, bardziej intensywne kolory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Szymon P. Dzięki spróbuję pomalować na białym tle z mgiełkami mam problem z gęstością farby a ostatnio z areografem zepsuła się bestia. temat jest ciągle aktualny tylko nie wiem czy zamówić nową Pin-up czy przemalować którąś z posiadanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 16 Lutego 2022 Share Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) W dniu 14.02.2022 o 11:41, gren napisał: Szymon P. Dzięki spróbuję pomalować na białym tle z mgiełkami mam problem z gęstością farby a ostatnio z areografem zepsuła się bestia. temat jest ciągle aktualny tylko nie wiem czy zamówić nową Pin-up czy przemalować którąś z posiadanych spróbuj na tej starej, na nowej figurce będziesz już mial dopracowaną technikę. Co do gęstości farby, biały jest wredny, dlatego do pryskania mgiełki polecam tusze akrylowe, np. Daler Rowney acrylic Ink lub Schmincke Aero Color Edytowane 17 Lutego 2022 przez SzymonP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi