Dzidek Gb Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Postanowiłem pobawić się od początku modelem DRAGON...z użyciem dostępnych blaszek foto trawionych jak i zestawem gąsienic firmy Friulmodel mam jednak dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? Może ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem jakie założyć. Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 mam jednak dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? A była jakaś różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Od ferdinanda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? W obu modelach są takie same gąsienice, w sumie Ferdynand od Słonika się nie różni pomimo braku MG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek Gb Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 W obu modelach są takie same gąsienice Może i macie rację , ale czemu firma Friulmodel robi inne do Elefanta a inne do Ferdynanda ? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=350044984546&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=022 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200213733024&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Gąski są inne do ferdinanda i elefanta, mało się różnią ale jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 Gąski są inne do ferdinanda i elefanta, mało się różnią ale jednak... A jednak... Ciągle byłem w przekonaniu, że w sumie to ten sam układ jezdny to te same gąski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek Gb Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 ...no to już wiem jakie gąski trzeba założyć. Teraz bawię się zimmeritem. Ta metoda na kółeczko to raczej odpada bo przecież było to robione ręcznie więc nie może być tak idealnie równe Ja wytworzyłem takie coś Jakie są wasze opinie....jak coś to będziemy zmieniać , przerabiać itd. Szkolę się na razie zobaczymy jak to pójdzie dalej): A i jeszcze jeden koncept (plastik ma próbę) na walcowanie blach...może tak być? ...no jeszcze szlifowanie papierem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzidek Gb Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 No widzę że zainteresowanie jest spore.... dorzucę perę zdjęć z postępu pracy , faktura blach zrobiona , tylny właz ma już zawiasy i jest trochę postęp w blaszkach właściwie zała wyciągarka jest już gotowa Taki oryginał zinnerytu na którym się wzorowałem i wzór do faktury stali walcowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi