Dzidek Gb Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 (edited) Postanowiłem pobawić się od początku modelem DRAGON...z użyciem dostępnych blaszek foto trawionych jak i zestawem gąsienic firmy Friulmodel mam jednak dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? Może ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem jakie założyć. Edited June 22, 2008 by Guest Quote
Seb Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 mam jednak dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? A była jakaś różnica ? Quote
Ironkamil Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 dylemat co do gąsienic w tym modelu czy były to gąsienice od Ferdynanda czy jednak od Elefanta ? W obu modelach są takie same gąsienice, w sumie Ferdynand od Słonika się nie różni pomimo braku MG. Quote
Dzidek Gb Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 W obu modelach są takie same gąsienice Może i macie rację , ale czemu firma Friulmodel robi inne do Elefanta a inne do Ferdynanda ? http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=350044984546&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=022 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=200213733024&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=010 Quote
Dumo Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Gąski są inne do ferdinanda i elefanta, mało się różnią ale jednak... Quote
Ironkamil Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Gąski są inne do ferdinanda i elefanta, mało się różnią ale jednak... A jednak... Ciągle byłem w przekonaniu, że w sumie to ten sam układ jezdny to te same gąski... Quote
Dzidek Gb Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 ...no to już wiem jakie gąski trzeba założyć. Teraz bawię się zimmeritem. Ta metoda na kółeczko to raczej odpada bo przecież było to robione ręcznie więc nie może być tak idealnie równe Ja wytworzyłem takie coś Jakie są wasze opinie....jak coś to będziemy zmieniać , przerabiać itd. Szkolę się na razie zobaczymy jak to pójdzie dalej): A i jeszcze jeden koncept (plastik ma próbę) na walcowanie blach...może tak być? ...no jeszcze szlifowanie papierem itp. Quote
Dzidek Gb Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 No widzę że zainteresowanie jest spore.... dorzucę perę zdjęć z postępu pracy , faktura blach zrobiona , tylny właz ma już zawiasy i jest trochę postęp w blaszkach właściwie zała wyciągarka jest już gotowa Taki oryginał zinnerytu na którym się wzorowałem i wzór do faktury stali walcowanej Quote
Recommended Posts