Herod Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Taki tam maluszek malowany dla frajdy. Z dodatków - załoga od CMK, jakaś metalowa lufa i kilka blaszek. Fallschirmjagerzy to dragon, ten sam zestaw. Model dość fajny choć jak dla mnie sama budowa była męczącym procesem. Przy malowaniu bawiłem się lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 Na pierwszy rzut oka to ładnie, jak z komiksu , ale jak się przyjrzeć to przez tą bajkowość całkowicie zginął detal na tym tygrysie niestety ... , gąsienice zapasowe zalane rdzą, podobają mi się figurki , w tej skali na pewno cieżkie do zmalowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 To Tygrys Królewski. Do tego w skali 1/72 i z blaszkami jedynie na części z silnikiem (kratownice na filtrach itd). Żadnych kolejnych nie montowałem gdyż przy tego typu kamuflażu mógłbym je oderwać w trakcie nakładania "szablonu" . Tutaj zdjęcia wozu, którego główna część dopiero przyjęła kolory bazowe. Przyznaję, że zapasowe gąski mogłyby wyglądać inaczej. Ale nie mam lepszego przepisu na fajniejsze i równie szybko wykonane gąski. Takie, które jednocześnie fajnie by wyglądały (zamiast płasko i nudno). Cieszę się, że ludki Ci się spodobały. Czy są trudne... z jednej strony nie starałem się osiągnąć maksimum moich możliwości (przy czołgu również). Z drugiej strony maluję zazwyczaj 28mm więc jestem przyzwyczajony. Najtrudniej było z twarzami, z uchwyceniem ich detalu (lupy nie używałem). Reszta dość ok - trzeba było sięgać po pędzel 0/5 i czasami 0/10. Spadochroniarze dragona to bardzo dobre figurki - takiej jakości często nie spotykałem w 20mm. Załogę CMK chyba w całości rzeźbiono ręcznie bo detali na nich było zdecydowanie mniej, a twarze - choć każda ma indywidualny charakter - dość symboliczne. Bywają rzecz jasna gorsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi