krzychu83 Napisano 23 Lutego 2022 Autor Share Napisano 23 Lutego 2022 8 minut temu, Moses napisał: W dzieciakach nic, zmieniło się na pewno podejście rodziców. Te wszystkie patologie u dzieciaków nie wynikają z tego że dzieciaki są teraz inne, ale z tego jak do nich podchodzą rodzice, a tu jest duuuzo patologii Ojjjjjj tak... Właśnie miałem wtrącić swoje trzy słowa jako nauczyciel. Dzieci i młodzież mało kiedy przewidują konsekwencję swoich zachowań, sam robiłem głupoty i to jest normalne. Problem jest gdzie indziej... Społeczeństwo jest co raz bardziej uświadomienie prawnie i czasem przeradza się to w patologię..... Na początku pracy nie było problemem zabrać klasę na wycieczkę, nawet jak były jakieś kontuzje, skaleczenia itp, teraz? Wszystko jest tak obwarowane przepisami, że sam już kilka razy odmawiałem kierowania takimi wyjazdami i prędzej złożyłbym wymówienie z robory aniżeli zgodził na opiekę nad cudzymi dziećmi. Pierd...nie z RODZICAMI jest właśnie problemem a nie same dziecko, jako to kolega Moses napisał Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Lutego 2022 Share Napisano 23 Lutego 2022 Godzinę temu, Moses napisał: Te wszystkie patologie u dzieciaków nie wynikają z tego że dzieciaki są teraz inne, ale z tego jak do nich podchodzą rodzice, a tu jest duuuzo patologii Zgadzam się O! I Kolega nauczyciel to potwierdził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi