Rolexx Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Witajcie Mam na imię Michał i jestem początkującym modelarzem. Skończyłem właśnie drugi model w życiu i jest nim panzerkampfwagen ii ausf. f. Pomalowany został aerografem i użyłem pierwszy raz washy. Czekam na opinie i oczywiście na krytykę co mogłem zrobić lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Cześć. Gratuluję ukończenia dwójki, to był piękny wóz. Jeśli chodzi o wash, to nie widzę, gdzie go położyłeś. Powinien akcentować (podkreślać) linie podziału oraz krawędzie tam, gdzie zbiera się brud i kurz. W Twoim czołgu zbyt wyraźnie tego nie widzę. Druga rzecz to obicia. O ile dobrze je wykonałeś na krawędziach, tam gdzie zwykle się tworzą, to w mojej ocenie jest ich za dużo na płaskich powierzchniach. Zbytnio rzucają się w oczy powodując, że czołg mocno przypomina wrak. I ostatnia uwaga - podwozie czyściutkie jak po opuszczeniu hali montażowej. Obejrzyj zdjęcia czołgów, nawet współczesnych i popatrz jak brudzi się podwozie. Mimo tych uwag liczę na kolejny model, a przede wszystkim na warsztat. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolexx Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź . Oczywiście przy następnym modelu będę starał się poprawić wszystkie te mankamenty o których pisałeś, no i założę warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Kolega @zaruk był szybszy więc tylko dodam, że model fajny. Dawaj z następnym i koniecznie załóż warsztat. Na pewno znajdą się chętni do pomocy. Teraz dla odmiany zrób jakiś w polskim malowaniu. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi